Гдє твая улибка

Sep 20, 2016 12:10

 Вчера на станціі Осака у вагон поїзда, що планував собі їхати в напрямку Кіото, зайшов японський (або принаймні азійський)дядечко невизначеного віку, зате із однозначним написом на сніжно-білій футболці, від якої ще й пахло засобом для пом'якшення при пранні (чи як це притомно сказати?). Написано було, вочевидь російською мовою, наступне:
Мишка
Не пизди

І два середніх пальці на білих руках у стилі Міккі Мауса з двох боків, а завершувалася композиція земною кулею із невиразним (але всеохоплюючим?) оком посередині. Як тільки дядько побачив, що пришелепкуватий гайдзін (тобто я) на нього витріщився, намагаючись якось напис потрактувати, він почав футболку двома руками прикривати сором'язливо. (Тре було соромитися, коли купував такий непотріб!)

І я оце задумався, чи це меседж для Горбі-чана у зв'язку з Курилами, чи ще якийсь модній тренд, про який я як завжди не знаю?..

Принагідно пригадалося, як бачив теж у районі Осаки товаріща з кириличним написом "корейская капуста по бросовой цене", і як одна викладачка в універі розповідала нам байку про жіночку з колишнього Союзу, яка захотіла мати футболку із знаком зодіаку "корова", а натомість нанесла на футболку ієрогліф корови звичайної, не зодіакальної. І так і ходила в Японії, догоджаючи аборигенам. This entry was originally posted at http://brovary84.dreamwidth.org/197860.html. Please comment there using OpenID.

осака

Previous post Next post
Up