Гороховое пиво и можжевеловое вино Old-Time Recipes for Home Made Wines Cordials and Liqueurs

Jul 19, 2013 08:08


(р.21) TO MAKE BEER AND ALE FROM PEA-SHELLS
Fill a boiler with green shells of peas, pour on water till it rises half an inch above the shells, and simmer for three hours. Strain off the liquor, and add a strong decoction of wood-sage, or hops, so as to render it pleasantly bitter; ferment with yeast, and bottle.


Наполни котёл стручками гороха(имеется в виду очищенными), залей водой на пол-дюйма выше стручков и кипяти на медленном огне три часа. Отцеди жидкость и добавь крепкий настой дубровника шалфейного (Teucrium scorodonia) или хмеля, чтобы добавить ему приятной горечи, сброди при помощи дрожжей, и разлей в бутылки.
Но не будем считать Хелен Райт изобретательницей этого рецепта("Всё уже украдено до нас"))), он имеется в книге "Five Thousand Receipts In All the Useful and Domestic Arts, by Colin MacKenzie", Philadelphia 1825

(р.70) JUNIPER-BERRY WINE
Take four and one-half gallons of cold soft water, seven pounds Malaga or Smyrna raisins, two and one-quarter quarts juniper-berries, one-half ounce red tartar, one-half handful wormwood, one-half handful sweet marjoram, one pint whiskey or more. Ferment for ten or twelve days.


Возьми четыре с половиной галлона холодной мягкой воды, восемь фунтов изюма из Малаги или Смирны, две с четвертью кварты можжевельника, пол-унции красного тартара, пол-пригоршни полыни, пол-пригоршни майорана и пинту или больше виски. Сбраживай 10 или 12 дней.

colin mackenzie, мои переводы, helen wright, 19 в., вино, пиво, изюмное вино, эль, можжевеловое вино, рецепты, Америка, 20 в.

Previous post Next post
Up