Culinairy arts meets Warhammer: The culinairy

Sep 27, 2010 09:42

Zo, een beetje aan de late kant maar dan toch nog even een postje van het culinaire gedeelte van de warhammer dag 2 weken geleden.

Ik had 9 gangen op de planning staan, aardig wat maar wel een mooie combinatie. Het begin was al meteen goed, Lies had namelijk de dag ervoor haar verjaardag gevierd en er was nog taart over. Wij als meelevende vrienden hebben haar natuurlijk geholpen om die mee op te maken :D. Lies nogmaals bedankt want ze waren heerlijk :D.

Meteen na aankomst ben ik aan de slag gegaan. Ik wilde namelijk de gangen verdeelt over de dag serveren en dan is een dag toch wel erg kort voor 9 gangen. De eerst gang was Crostini a Creme de la Pollo. In het Nederlands vertaalt dat naar een heerlijk krokant toastje met een gekruide kip salade met rucola sla. De bereiding ter plekken was eigenlijk alleen nog even in de oven de toast maken en alles in elkaar zetten want de kip salade had ik al zaterdag gemaakt. Het was het begin van de dag, dus toen hadden we nog tijd om foto's te maken, dus hierbij.



Een klein uurtje later verder gegaan met de tweede gang. Weer was dit een gang die ik al voorbereid had, namelijk een sushi van zalm en komkommer en oestersaus en wasabi. De vorm van de sushi was vanwege de dikke zalm niet heel erg goed gelukt, maar de smaak was wel erg lekker.



Zo, na al dat vlees en vis was het eens tijd om te laten zien dat we lekker en gezond ook heel goed kunnen combineren. Dus ging ik verder met een van de groente gangen: kerrie courgette. Heel erg simpel, de courgette even uitdrogen met wat zout en dan insmeren met olie/kerrie mengsel, even grillen et voila je krijgt het volgende.



De battle tussen Sna en Glok is nu net voorbij, waarna het de beurt aan Jo en mij was om te spelen. Aangezien we het dus een stuk drukker hadden hierna (Jo als fotograaf en moi als kok) zijn er geen foto's meer van de rest. Net voordat battle tussen mij en Jo begon had ik nog even een gang gemaakt. Het was de beurt aan de kipsaté met verse satésaus. De kip had ik thuis al gemarineerd met wat ketjap en gember en de satésaus deed ik dit keer makkelijk, op basis van pindakaas.

En dan. Mijn gang de suprême waar ik erg trots op ben de ravioli. Helaas begon het meteen met een domper, de ravioli was in het vervoer helemaal aan elkaar gaan plakken dus in plaats van allemaal losse ravioli zaten er soms wel 3 of 4 aan elkaar. Maar dacht mocht niet onderdoen aan de smaak. Ik had de ravioli gevuld met een combinatie van spinazie, ricotta en kaas en ik serveerde er een eenvoudige pesto roomsaus bij. Zelf was ik bang dat ik misschien iets te veel had, maar dat was ongegronde angst bleek. Hij viel namelijk erg in de smaak :D.

Aangezien ik zelf inmiddels erg druk was met mijn battle, heeft Lies de volgende gang van mij overgenomen. Schnitzel van varkenshaas met gebakken champignons. De schnitzel had ik zelf gemaakt op zaterdag door wat varkenshaas zelf plat te slaan en te marineren zodat hij alleen nog even afgebakken hoefde te worden.

De gang hierna had de Scandinavische aardappels moeten zijn, echter vanwege tijdgebrek hebben we besloten om deze over te slaan. Dus helaas zijn het uiteindelijk maar 8 gangen plus taart geworden.

Een lekker uitgebreid eet/speel festijn als dit kost aardig wat vitamientjes, dus ik kan me ook geen betere manier voorstellen om die te compenseren met een lekkere fruitsalade. Die had ik natuurlijk ook al zaterdag gemaakt met allemaal vers fruit van de markt (ananas, sinaasappel, citroen, banaan en meloen) en een paar perziken van mijn ouders uit Zuid-Frankrijk.

En toen was het acht uur geweest en kreeg ik een blik van Jo. "I needz chocolate, you promised chocolate, where is the chocolate." Dus ging ik de laatste gang maar afmaken. Chocolade-amandel muffins met witte chocolade glazuur en frambozen coulis. Het enige dat nog gemaakt hoefde te worden was de witte chocolade glazuur dus dat was zo gedaan.

Ik ben zelf erg tevreden over het totaal, alle gangen hebben ruimte voor verbetering maar ze waren allemaal geslaagd en eetbaar.

eten, warhammer, food

Previous post Next post
Up