Culinairy arts meets Warhammer: The warhammer

Sep 13, 2010 08:54


Ok, voor mensen die van een korte samenvatting houden. De warhammer dag gisteren was een daverend succes. We hebben echt met z'n vijven gigantisch veel succes gehad. Het eten was, in mijn ogen, een matig succes. Verschillende hoogte punten zoals bv. de crostini met kip puree, de misvormde ravioli en de appeltaart van lies.

Afgelopen zondag was het dus zover. Voor het eerst warhammer voor me en niet zomaar warhammer maar met een groep van vier mensen die ik allen als vrienden beschouw: maglok , sna , spacegeest  en jpdw . We verzamelde zo rond 12.00 en gingen vervolgens beginnen met alles op te zetten. Een schilder tafel werd ingericht, de battlefield werd geconstrueerd en ik begon aan het voorgerecht (meer over het eten komt in een volgende post, maar ik wacht even op wat foto's). Tegen die tijd kwam lies ook binnen met nog een leuke verrassing, ze had wat taart en muffins over en vroeg zich af of die er nog bij konden. In koor werd geantwoord: Natuurlijk.

De eerste battle was tussen Glok en Sna. Tomb Kings vs. Empire 1500 punten. Kort door de bocht de Tomb Kings werden ingemaakt, maar hebben het wel vijf (of was het zes) ronde uitgehouden. Voornamelijk de Hellblaster en de Pistoliers aten door de lopende botten heen. De Hellblaster especially was nasty. De eerste ronde schoot hij 24 schoten en de tweede ronde 22 schoten (toen was hij alleen helaas wel kapot).

Daarna kwamen de twee nooobs: Jo en mijzelf. Lizardmen vs. High Elves. De korte samenvatting is dat het in het meteen helemaal de mist in ging voor de elves. De fast cavalry werd gecharged door een unit die terror veroorzaakte waarbij ik natuurlijk meteen mijn leadership 8 roll miste. Verder was de magic van de high elves bijna niet tot niet effectief en werd als extraatje nog even 3 units gefeared een ronde of twee later. Het helpt natuurlijk ook niet als je gemiddeld een power pool van 4 hebt in je magic fase en tot 3 keer toe 12 rolled op panic tests/leadership rolls. De repeater bolt thrower at nog wel een beetje door, maar toen er eenmaal geclashed werd met de heavy infantry was het gedaan voor de elves. Een tikkeltje pech, maar het was niet de pech die mij heeft laten verliezen.

Het was wel een super leuke battle, heel veel geleerd en super veel fun gehad. Wijze lessen voor de volgende keer: Don't rely on magic, get more punch and high initiative with always strike first is nice :D.

Daarna hebben we met ongeveer dezelfde units nog een keer de battle gedaan maar dit keer met Sna als advisor voor mij en Glok als advisor voor Jo. Die battle ging al stuk beter voor de High Elves maar alsnog verloren, again was de magic nearly neglictable voor de High Elves.

Glok, Sna, Jo en Lies bedankt voor een super zondag. Voor iedereen die meer over het eten wil weten daar komt nog een uitgebreide post over, maar die maak ik zodra ik de pics van Jo heb.

life, eten, warhammer, food

Previous post Next post
Up