Наталя Ґузєєва «Як Петрик П’яточкин слоників рахував»

Apr 22, 2020 17:53

Категорія - для малечі
Вік основної аудиторії - до 7 років
Жанр - казки
Мова видання - українська
Оцінка авторів проекту





Наталя Ґузєєва. Як Петрик П’яточкин слоників рахував. - Х. : Віват, 2015. - 64 с.



Що ви знаєте про Петрика П'яточкіна? Так, саме того, що рахував слоників.
Більшість, звичайно, одразу згадає про непосидючого хлопчика, якого дуже важко приспати під час тихої години. Той мультфільм одразу став хітом. Але мало хто знає, що є книга про Петрика. І насправді у цієї історії ще не одне цікаве продовження, а сам Петрик поступово дорослішає.
Але читати варто починати таки з уже відомого сюжету про слоників. І книга не менш цікава, ніж мультфільм. У ній не менше пригод, а гумору значно більше.
Вже у цьому збірнику історія не одна. Бо після дивовижного сну у дитячому садочку вже в новій історії дізнаємося, що батько Петрика - спеціаліст з комп'ютерних технологій, який постійно зайнятий, бо робота у нього важка і відповідальна. А коли мама поїхала на курорт, хлопчику разом із батьком треба було багато чому навчитися, що вони раніше не робили, - і готувати, і ґудзики пришивати.
Але навіщо, якщо батько може сконструювати робота, який виконуватиме всю хатню роботу? Та робот не замінить живу кохану маму, але стане гарним помічником. Можна і собі такого "тезку" зробити, щоб більше часу на родину залишалося.
А от третя історія, де Петрик з Дідом Морозом зустрічається, взагалі весела, бо серед фальшивих чарівників непросто знайти справжнього. А як його відрізнити і як обрати справді найголовніше бажання серед усіх інших, дізнаєтеся, коли прочитаєте книгу.
Особливо ж мене потішило порівняння "важливих дівчачих бажань", як то сукні, ляльки та різні іграшки, і "важливих хлопчачих бажань", серед яких футбольна майка, боксерські рукавчики, нова спортивна машинка. Коли бачиш ці переліки поряд, розумієш, що насправді між "важливими бажаннями" немає ніякої різниці. І це добрий досвід, особливо для розумних дорослих, які цей момент помітять.
А ще у цьому виданні гарні ілюстрації.

Висновок: Це гарна казка з нашого спільного дитинства і продовження пригод улюбленого героя.

Олена Кравець

Ще більше цікавих проектів на нашому новому сайті, який тепер стає головним!
Приєднуйтесь - http://ukrbook.blogspot.com/

Інші думки про книгу:
Марія Дуброва "Осучаснений Петрик П’яточкин" - http://www.barabooka.com.ua/osuchasnenij-petrik-p-yatochkin/

Категорія – для малечі, Видавництво "Віват", Категорія – переклад, Аудиторія - 5-7 років

Previous post Next post
Up