25.12 - суд над захисницями Запорожця (анонс КВП)

Dec 21, 2012 12:08



На фото: Учасниці акції протесту 30.05.12 під час перерви у судовому засіданні блокують суддівський стіл

У вівторок, 25.12.12, о 10:00, в Бориспільському міськрайонному суді (м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72) відбудеться судове засідання по справі №07-8791 по обвинуваченню Тетяни Близнюк, Ганни Сінькової та Ярослави Пугачової у злочині, передбаченому ст. 296 ч. 2 КК України.

Приводом до порушення кримінальної справи стало повідомлення судді Броварського міськрайонного суду Тамари Міхієнкової про порушення громадського порядку під час суду над Віталієм Запорожцем у м. Бровари Київської області.

Нагадуємо, 30.05.12 під час вирішального суду над народним месником Віталієм Запорожцем суддя знехтувала клопотаннями підсудного та адвокатів, відмовилась заслуховувати свідків захисту, а також відмовила пресі у фото- і відеофіксації судилища, що викликало обурення громади. Акти громадського протесту відбувались як в приміщенні суду, так і на вулиці, де до мітингуючих долучились перехожі, обурені суддівсько-міліцейським свавіллям на Броварщині.

Фактично за громадський протест під час перерви в судовому засіданні порушено дану кримінальну справу.
В якості свідків по справі на дане судове засідання викликали також свободівців Олега Шевчука та Руслана Ткаченка, а також Костянтина Попова, який є адвокатом Віталія Запорожця.

Комітет Визволення Політв’язнів

запорожець, комітет визволення політв’язнів, бровари, суд

Previous post Next post
Up