"Свобода" вимагає від прокуратури швидше розслідувати фальсифікації на 223-му ОВК.Прокуратура обіцяє

Dec 20, 2012 14:44




Сьогодні київська організація ВО "Свобода" пікетувала прокуратуру м.Києва з вимогою активізувати розслідування кримінальної справи щодо фальсифікацій на 223-му ОВК.

Свободівці тримали плакати "Народ обрав Левченка!", "Пилипишин вкрав вибір людей!", "Фальсифікаторів до суду!", "Пилипишина на нари!". Скандували "Пилипишина на нари!" і "Пилипишин, гей, не дратуй людей!" :)

На випадок, якщо хтось раптом забув, що відбувалося на 223-му, нагадаю: згідно протоколів ДВК переміг свободівець і єдиний кандидат від опозиції Юрій Левченко. Провладний кандидат Віктор Пилипишин, який також є пісудним у справі щодо розкрадання 15 млн.грн., удався до фальсифікацій і використання "спортивних журналістів" - братків з посвідченнями ЗМІ. Перерахунок голосів тривав біля двох тижнів, люди чергували під ОВК і час від часу билися з братками. Врешті-решт під час перерахунку "хтось невідомий" зіпсував кілька сотень бюлетенів за Левченка. ЦВК під тиском опозиції визнала фальсифікації, на цьому і ще 4 округах мають відбутися перевибори.

А прокуратура, на думку свободівців, щось дуже сильно затягнула розслідування цієї справи, через що й відбувся сьогоднішній пікет, на якому виступали нардеп і голова Київської "Свободи" Андрій Іллєнко, не визнаний поки що офіційно переможець 223-го округу Юрій Левченко, Юрій Ноєвий та інші.

Відтоді, як "Свобода" стала парламентською партією, щось невловимо змінилося. Наприклад, як тільки почалося пікетування, до свободівців вийшли представники прокуратури і запросили Іллєнка й Левченка пройти всередину. Повернувшись десь за півгодини, Юрій Левченко розповів, що вони з Іллєнком мали зустріч-нараду із заступником прокурора Києва Сергієм Олександровичем Софієвим, який запевнив їх, що розслідування буде проводитись швидко. Що буде проведено графологічну і хімічну експертизу на предмет того, чи дві галочки у зіпсованих бюлетенях за Левченка були зроблені однією людиною і однією ручкою, чи різними. Якщо різними, сказав прокурор - то це безпосередній доказ того, що бюлетені були навмисно зіпсовані. Ще прокуратура вже почала допитувати всіх, причетних до підрахунку голосів ("поки що як свідків, але ж ми розуміємо, що де-факто вони головні підозрювані, ми їх чудово знаємо, їх вся Україна і весь світ знають").

На питання, чому ж так довго, прокурор відповів, що експертизи займають багато часу, але що надалі буде продовжено темп, взятий на минулому тижні, коли за один тиждень встигли допитати всіх членів ОВК та кандидата Юрія Левченка.

Також Юрій Левченко повідомив цікаву деталь - що прокурор Сергій Софіїв був головою слідчої групи, яка займалася розслідуванням фінансових махінацій Пилипишина.

У разі, якщо слідство все-таки затягуватиметься, свободівці пообіцяли завалити прокуратуру депутатськими запитами.

Тепер вони очікують на результат. "Результат мінімум - це щоб посадили виконавців, результат максимум - щоб посадили і виконавців, і замовників. Це все можливо, і ми маємо домагатися цього. І це не є тиском на слідство і суд - це просто ми, як роботодавці, питаємо їх, чи добре вони виконують свою роботу".















































свобода, прокуратура

Previous post Next post
Up