Прощання зі славної пам’яті Степаном Бабієм (фото, відео)

Aug 25, 2012 21:03




Сьогодні, 25 серпня, у храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі відбулася панахида за ветераном УПА Степаном Бабієм, який помер учора, в День Незалежності України.

Попрощатися з паном Степаном прийшли побратими з Київського Крайового Братства вояків ОУН-УПА на чолі з Орестом Васкулом, у формі і при нагородах, активісти патріотичних організацій - всі свої. Крім родичів покійного, що приїхали зі Львівщини, здається, я взагалі не побачила на прощанні жодної незнайомої людини.

Панахиду служили спільно священики греко-католицького Свято-Миколаївського храму на чолі з о.Ігорем та капелан Братства вояків УПА о.Сергій Ткачук, що належить до УПЦ КП. У прощальному слові отець Сергій казав, що новопреставлений Степан ніколи не дбав за себе, лише за свою землю, боровся за боговгодні справи, і зараз він уже в раю, і належить до воїнства Господнього, і звідти буде продовжувати боротьбу за Україну.
Короткі прощальні слова казали вояки УПА, Микола Коханівський, Кость Зацарний, Владислав Біляченко, інші.

Крім вдови, ніхто не плакав. Але не тому, що сум присутніх не був щирим, і не тому, що померла вже дуже літня людина. А тому, що це вояки ховали вояка. А решта присутніх пройнялися цим загальним духом. Його важко описати, цей дух, але він був з нами сьогодні.

Весь час, поки пана Степана проводжали у Вічну путь, хрест над Миколаївським храмом буквально палав на сонці.




image Click to view



БАГАТО ФОТО ТУТ:
http://www.bilozerska.info/?p=9433

церква, r.i.p, упа

Previous post Next post
Up