Націоналісти біля Історичного музею прибрали "побутове, соціальне та духовне сміття" (фото)

Apr 18, 2012 19:23


Столичні осередки КУН, УНП, УНА-УНСО, СОУ та ВУТ «Просвіта» провели толоку, на якій прибирали сміття на території Національного музею історії України. Акцію було приурочено до Дня пам’яток історії та культури, повідомляє прес-служба КУН.

Активісти взялись очистити територію музею від побутового, соціального та духовного сміття. До побутового сміття вони віднесли пластикові пляшки та різні папери, до соціального сміття - недопалки та пляшки з-під пива, а до духовного сміття - незаконно встановлену на території музею каплицю УПЦ МП. Саме з вуст церковників цієї каплиці неодноразово лунали слова про те, що України не існує, а українці насправді є малоросами.

Толока розпочалась із мітингу. До присутніх звернувся голова Секретаріату Головного Проводу КУН Володимир Манько, який нагадав, що ось вже кілька років поспіль Київський осередок Конгресу веде боротьбу з незаконною культовою спорудою. «Ми подавали чисельні звернення до керівників усіх щаблів влади, як столичної, так і центральної. Переважна більшість надавала нам типові бюрократичні відписки, але були й такі, які непрямо натякали на те, що каплиця дійсно є незаконною. Проте, дивним чином, ця споруда досі стоїть та продовжує отруювати душі українців», - зазначив він.

Манько наголосив на недопущенні прийняття законопроекту № 9690 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)», за яким планується вивести з-під володіння держави ряд національних православних святинь.

Під час мітингу слово мали Віктор Горбач (УНП), Ігор Мазур (УНА-УНСО), Микола Оцун (СОУ), В’ячеслав Толпига (КУН), Ірина Соколовська (КУН).

За ініціативи столичного осередку УНП у часі мітингу пройшли збори ініціативної групи киян щодо винесення на сесію Київради проекту рішення про демонтаж незаконно встановленої каплиці УПЦ МП. Такий проект рішення буде подано до Київради після збору відповідної кількості підписів.

Після мітингу активісти розійшлись по території музею збирати сміття, навколо каплиці встановили таблички з надписом «Обережно! Особливо небезпечний смітник».

Більше фото тут:
http://www.bilozerska.info/?p=6807

церква, упц мп, кун, українська народна партія, уна-унсо

Previous post Next post
Up