Не вся правда

Apr 19, 2012 16:47


Цікаво, коли деякі ЗМІ публікують якусь новину - вони що, підсвідомо розраховують, що вони єдині, хто її публікує?
Сьогодні вчергове помітила це негативне явище, що тягнеться, безумовно, ще з радянських часів, коли передовиці у всіх газетах були однакові, продиктовані агентством "РАТАУ".

Порівняємо дві новини. Певніше, це та сама новина, але в різній, дуже м’яко кажучи, інтерпретації.

Сайт ТСН. Заголовок: "Німецькі лікарі вважають, що Тимошенко хворіє через страх".
Текст: "Хвороба екс-прем'єрки Юлії Тимошенко має психосоматичний компонент, заявив директор берлінської клініки "Шаріте" професор неврології Карл Макс Айнхойпл.
"Будь-який біль має спочатку психосоматичний компонент. Ця ситуація трохи відрізняється від того стану, коли людина страждає від хронічних болів. Пані Тимошенко піддана особливому стресу, вона відчуває більше страху, ніж нормальний ув'язнений", - заявив пан Айнхойпл".
http://tsn.ua/politika/nimecki-likari-vvazhayut-scho-timoshenko-hvoriye-cherez-strah.html

Агентство "Інтерфакс". Заголовок: "Екс-прем'єр України Тимошенко має серйозні проблеми з хребтом - лікар".
Текст: "Директор берлінської лікарні "Шаріте" професор неврології Карл Макс Айнхойпл, який обстежив колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, стверджує, що жінка відчуває сильний біль.
"Звісно, я обстежив пані Тимошенко безпосередньо у в'язниці. Знаю, що постійно тривають дискусії про те, чи справді екс-прем'єр хвора. Можу вам сказати точно: вона хвора. В неї хребетна грижа, яка спричиняє сильний біль. Вона майже не може пересуватися і змушена постійно лежати", - заявив К.М.Айнхойпл в інтерв'ю "Российской газете", опублікованому в четвер.

...За словами професора, тяжкість захворювання залежить від того, в якій формі воно проходить, як сильно хребет тисне на нервові закінчення: "Коли протрузія хребетних дисків перейшла в кінцеву стадію, це, насправді, призводить до дуже сильного болю". Він додав, що будь-який біль має психосоматичний компонент, Ю.Тимошенко зазнає особливого стресу, вона відчуває більше страху, ніж звичайний ув'язнений".
http://www.interfax.com.ua/ukr/main/101590/

Не вся правда - це теж брехня, любі друзі, а любителі казати не всю правду рано чи пізно втратять аудиторію.

журналістика, тимошенко

Previous post Next post
Up