Під ГПУ протестували проти катувань (фото, відео)

Apr 10, 2012 17:24


Сьогодні представники кількох громадських організацій пікетували Генпрокуратуру, протестуючи проти катувань. Оскільки я все ще хворію і бути на акції не змогла, репортаж запозичую з сайту "Чорного Комітету".

10 квітня біля Генпрокуратури України (вул. Різницька, 13), відбулася акція протесту "СПРОТИВ КАТУВАННЯМ" - акція проти катувань і знущань у місцях позбавлення волі.


Загадкова смерть хлопця в Лук’янівському СІЗО, зовсім недавня смерть ув'язненого Демченка Володимира, який не витримав катувань ЗВК 58, ситуація навколо ув’язненого СІЗО міста Суми - Олександра Войтенка, спочатку інфікованого Гепатитом С, і потім, свідомо, неправильним лікуванням доведеного до цукрового діабету... Ані правозахисники, ані родичі Олександра не можуть домогтися переміщення його в лікарню. Він помирає у в'язниці.


Смерть від побоїв ув'язненого Бучацької колонії 85 Тараса Войцеховського, на фотографії трупа якого, під товстим шаром гриму видні дуже серйозні забиті місця та синці...

В 2010 році - 44 самогубства.

В 2011-му - 59 самогубств.


За останні 6 років, у СІЗО вмерло 1040 чоловік. Причина - неотримання своєчасної допомоги.

За Європейським законодавством, ненадання мед. допомоги прирівнюється до катувань.


За останній рік кількість ув'язнених збільшилася з 113 917, до 116 107 чоловік.

За останній рік у місцях позбавлення волі сталося 1169 смертей!

В акції взяли участь організації: БРАТСТВО, Комітет Захисту Політв'язнів (КВП), КУПР, "Чорний комітет", представники Харківської правозахисної групи та інші.

Учасників акції запросили на зустріч із представниками Генпрокуратури.

image Click to view

купр, братство, прокуратура, правозахист, чорний комітет

Previous post Next post
Up