Хотіла її ще з 2012 року, коли смачно пообідала в татарському кафе, але долма в мене вже не влізла. І не знаю, на що саме я чекала. А тут подумала - в мене ж в лісі росте виноград, то чому ж і ні. Тільки виноград зараз ще мааааалюсінький. Але я дівчина вперта. Ну ви зрозуміли, да. Я ліпила не долму, а долмята. З отих маніпусіньких листочків. Їх навіть в руках тримати важко, не те щоб скручувати.
Отож: фарш як на голубці. Листя ошпарюємо і залишаємо в воді на 5 хв. Ну і крутимо маленькі голубчики. Головне треба їх щільно один до одного складати, щоб не розкрутилися і не розварилися. Варити 25 хв. На смак те листя як шпинат. Для мене хороший варіант, бо голубці дуже люблю, а капусту в них ні. Але чекатиму, поки листя виросте до нормальних розмірів.))