Дівчинка, що бачить

Jan 16, 2022 14:44

  • Бачиш? Справді бачиш? Бачиш!

Приблизно такий слоган має один з найцікавіших серіалів осіннього сезону 2021 року - “Дівчинка, що бачить”. Він розповідає про звичайну дівчину Йоцую Міко, котрій судилося раптово почати бачити істот з духовного світу. Переважно це привиди різного ступеню потворності, але є й інші істоти. Спершу дівчина навіть не знала, що з цим фактом робити, і вирішила просто ігнорувати. Але чудовиська чомусь не дуже поспішали ігнорувати її саму. І як бути Міко в даній ситуації? Що вона робитиме, якщо зустріне справді когось небезпечного.





Перші пару серій ми бачимо переважно напівкомічні ситуації, в котрий Міко намагається освоїтися та подружитися зі своєю новою властивістю. Веселості та легкості сприяє її подруга Хане Юрікава, котра звар’ювала на тістечках та іншій їжі. Від неї так і віє сонячним оптимізмом та позитивною енергетикою. Однак позитивізм Хане дещо засліплює її, і вона не дуже переймається станом своєї подруги, навіть помічаючи, що з нею коїться щось дивне. Втім, Йоцуя не унікальна у своїх властивостях, є і інші, з котрими ми обов’язково зустрінемося протягом 12 серій.



За кілька серій сюжет поверне на більш серйозні рейки. І глядач буде задавати собі зовсім інші питання: чи таким є реальний світ та люди в ньому, як це здається на перший погляд? Чи ті, котрих Йоцуя сприймає як поганців, насправді такими є? Що стоїть за поведінкою вчителя, навколо котрого в’ються розлючені привиди кошенят? А хто є ці золотисті захисники, котрих дівчата здибали коло храму, і яку оплату чи подяку вони будуть вимагати в кінці?



Цікавим є ще один персонаж - це бабуся, котра продавала намисто-обереги. Вона надзвичайно схожа на міядзаківських бабусь.



“Дівчинка, що бачить”, на перший погляд комедія жахів, - це про сумні та життєві речі, котрі можуть траплятися в житті кожного. А привиди - лише гарна обгортка, в котру завернуті ці речі. Тут немає крутих супергероїв, мисливців за привидами, якихось супер злочинців. Темп оповідання доволі спокійний, а анімація не викликає особливого крінжу. Вираз обличчя Міко викликатиме у вас усмішку, а от самих привидів та ситуацій ви навряд чи злякаєшся. Загальне враження не зіпсує фансервіс, котрого тут трохи все є напхали. То ж один-два вечори цілком можна заповнити. Або розтягти на півтора, не обов'язково осінніх, тижні.

аніме, анімація

Previous post Next post
Up