йогурт і ряжанка в МВ

Jul 13, 2017 23:05

виявляється, що це досить легко))


чомусь я раніше не додумалась до того, що МВ можна використовувати для приготування йогурту не лише в кастрюльці, а і в порційних баночках - просто застелити дно, щоб не пошкрябати.
колись давно я намагалась зробити йогурт один раз прямо в кастрюльці, щось пішло не так, нічого не вийшло і я махнула на те рукою.
в цей раз набрала заквасок і шкода ж їх просто так перевести. перечитала трохи інформації і вуаля: баночки з-під дитячого пюре і навіть 250 мл "майонезні" входять. в перший раз було 5 баночок і 1 л йогурту, в другий раз натрамбувала 7 шт і 1,5 л ряжанки)
приготування молока, сквашування, розлила по стерильних прогрітих окропом банках, накрила їх кришками (саме накрила, не закривала щільно), кастрюльку застелила рушничком, поставила банки, між них налила воду підігріту до 40 град і МВ в режим "йогурт" (використовувалась МВ DEX-60).
програма рохрахована на 8 год, але потрібно перевіряти десь з 4 год, бо і йогуртниці, і МВ перегрівають частіше за все.
в мене молоко сквашувалось прибл. за 4,5 год.
коли консистенція змінюється, прибираю баночки в холодильник на дозрівання.
все!
в кого немає спец режимів, є поради, як користуватись режимом підігріву для цих цілей.

ряжанка робиться так само, тільки начебто інша закваска (припускаю, що насправді розсипають одну й ту саму) і готується на пряженому молоці.
така от вийшла ряжанка густенька і смачнюща.


пряжене молоко також в МВ готувала, в ній є режим "томление", на "тушении" молоко тікає, а в цьому режимі тихенько собі кипить, майже непомітно.
прибл на 5-6 год в заложеності від кількості молока і потім ще стоїть в  МВ поки охолоне.
хтось робить з використанням термосу: кип'ятить молоко, заливає в термос і до ранку  - наче пряжене молоко виходить. не знаю, не перевіряла.
яка смачнюша кава з пряженим молоком мммммммммм))) і какао теж)))

а взагалі-то зараз літо  і знову сонце жарить, тож можна не витрачати електроенергію і не займати МВ))
останній раз розлила молоко по 0,5л банках, поставила в картонну коробку, закутала ковдрою і на вулицю  на сонце)

до речі, вичитала і мама потім підтвердила, щоб йогурт був густішим, треба кип'ятити молоко не менше 15 хв: піднімається шапка піни, падає і після цього молоко дійсно вже кипить. чим довше, тим густіше.
 перевірила - правда )

рекомендации, кухня, 2017, рецепт, фото, село

Previous post Next post
Up