УНО/UNO

Jul 13, 2017 15:20

давно вже обіцяла показати ігри настольні, якими ми граємо.
не пройшло і 3 років))) почну, а там як вийде))
найулюбленіша наша гра - УНО.


першу колоду від Mattel подарувала хрещена Вовчика.  карточки дуже гарної якості, яле тато з колегами під час обідніх перерв перетворили їх на .. ну, загалом, ними вже не приємно грати.
на заміну він купив дітям УНО зоо від Strateg, якщо не помиляюсь. вона значно дешевша, якість паперу теж досить непогана. а от з коробкою біда - не розумію, для чого таку колоду вкладати в коробку, яка в 5 разів більша за необхідний об'єм. карти по ній їздять туди-сюди, а сама коробка займає багато місця і зовсім скоро розпалась по швах(


розбирались з правилами ми з Льошею під час карантину в школі, коли він був у 1 класі. малий скоріш за мене допетрав що до чого)) а потім почав нас всіх вигравати) додатковим плюсом було те, що під час підрахунку очків в кінці кожного раунду, ми вчили додавання в різних варіаціях, з переходами через десятки і т.д.
Вова приєднався трошки згодом, десь у 4,5 роки. спочатку він грав по своїх власних правилах, ми якось пристосовувались, частенько кидав карти, якщо йому випадало + 2 або + 4, то малюнків не роздали, то ще щось, але поступово примхи відходять, числа і рахунок чудово підтягнулися )
тепер він так само може періодично вередувати, але все у 50 % виграє у нас всіх))) і на відміну від страшого брата майже не забуває прокричати УНО, щоб не заробити штрафних карт)

гра досить проста, швидка, не потребує довгого приготування, розкладання і т.п., що дуже добре, коли часу обмать, чи граємо на вулиці, в потязі  і т.п.
в минулому році, коли літо наше вимушено проходило в місті, діти навчили грати в цю гру дітей у нашому дворі і на майданчику в парку))

основна суть - скинути якомога швидше всі свої карти, краще починати з карт "з малюнками" - вони більше очків "коштують".
коли залишається на руках 1 карта, потрібно сповістити про це всіх ігроків, сказавши УНО! хто не сказав до того, як походив наступний гравець - отримав штраф у вигляді 2 додаткових карт.


правил гри досить багато, точніше "найправильніші" правила в наборі з колодою одні, а варіацій в інеті можна знайти набагато більше, щоб не набридало і щоб ускладнити для більш дорослих дітей і дорослих.
наприклад, тут досить просто і наочно пояснені основні правила

фото, розваги, детское, настольні ігри

Previous post Next post
Up