крем-сир формажио фреско Formaggio Fresco

Jul 12, 2017 22:02



Formaggio Fresco в перекладі з італійської "свіжий сир".
в італійських МК готують його з молока і лимонного соку.
в мене було використано з необхідних складових: молоко кип'ячене + закваска+ фермент. детальний рецепт отримала разом з закваскою.
молоко прокип'ятила, дочекалась поки температура стала 30 град, додала закваску, через хвилинку фермент, розчинений у кип'яченій воді.
каструлю закутала ковдрою  і залишила заквашуватись молоко.
через 6 годин (хоча за рецептом 10-12 треба чекати)) консистенція молока вже була схожою на йогуртову. я відкинула масу на тканину і підвісила зціджуватись.
прибл. через 3 години  переклала в форму, не виймаючи з тканини, і під гнітом поставила все це до холодильника.
ще через 3 години  вийняла  сир він був таким, як на першому фото.
досить добре нарізався


щось подібне я вже робила раніше, але без використання чогось, крім молока (свіжого і кислого). і в мами такий виходить частенько просто з простокваши))
якщо довше потримати такий сир під гнітом, то він буде щільнішим
з 3 л незбираного молока вийшло трохи більше 600 г сиру
трохи підсолила  - на мій смак, то зайве, краще потім вже по ситуації до смаку додавати і розім'яла ложкою.
вийшло таке


мій головний дегустатор Вовчик  - оцінив і, навіть, Льоша, якому сир м'який фе і фу, їв)))
він дійсно кремовий, на смак )
вже майже все з'їли так. гадаю, буде смачно з помідорами, кабачками і в ін. поєднанні.
до речі, поки шукала в інеті інфу про цей сир, побачила, що типу_італійський сир з такою назвою продають по 44 грн за 200 г

на черзі в мене "філадельфія"))

кухня, рецепт, село, сыр, моя жизнь

Previous post Next post
Up