імбирний пряник

Jan 17, 2017 10:57



тестувала рецепт вперше - будемо повторювати.
собі занотую основні складові:
вершкове масло - 115 г
цукор - 65 г - за рецептом коричневий я брала звичайний, бо коричневий пішов в різдвяний кекс))
Мед - 155 г (я змішувала гречаний з квітковим)
Яйце - 1 шт.
Сода - 1/2 ч.л.
цинамон - 1/2 ч.л.
імбир - 1/2 ч.л.
чорний перец - 1/2 ч.л. - я додавала зовсім трішечки - невеличку дрібочку, більше на мій смак не потрібно
Мускатний горіх - 1/2 ч.л.
борошно - 375 г - в мене пішло десь на 50 г більше, можливо тому, що більша частина меду була рідкою.

масло кімнатної температури ретельно змішати з цукром до розчинення цукру і отримання однорідної маси + яйце, мед, пряності. соду я додала в борошно і потроху його підсипала, ретельно перемішуючи.
тісто вийшло дуже пластичне і приємне на дотик - я таке люблю, як дитяче тісто для ліплення)))
все!
в плівку і в холодильник. пекла через добу. розкатувала на силіконовому килимку, зверху папір для випічки. не надто тонко, запікала не довго,щоб не твердими вийшли прянички.
смачненько! до прикрашання вони, звичайно ж, не дожили))) то буде в наступний раз


рекомендации, кухня, 2017, рецепт, фото, выпечка

Previous post Next post
Up