В останній час спробувала трохи різних рецептів. Як не дивно із маленькою дитиною можна експерементувати на кухні також:) Роблю ці експеременти найчастіше по п'ятницям. Ще із часів робочих буднів, п'ятниця була святом, особливо вечір цього дня. Зараз у мене всі дні схожі за розпорядком, але хочеться перед вихідними хоч трішки розслабитися та, покуштувавши щось новеньке смачненьке, зануритися із коханим у перегляд якогось фільму. Тьомка звичайно теж з нами, просто 6 місяців - це вже період, коли він може і сам погратися, і з нами посидіти погратися, і поспати поруч і не обов'язково його тримати на руках.
На детальні рецепти часу ще поки не має, інколи і фото готової смачнюки забуваюся зробити, але самі рецепти хочу записати сюди, щоб при нагоді можна було повторити.
Почну із торта "Прага", зробленого в мультиварці. Скажу наперед, що
такий торт у мене ніколи не виходив навіть у духовці, хоча намагалася спекти його не раз. А випічка в мультиварці - це ще одна історія, яка ніколи не закінчувалася для мене успішно. Чесно, не розумію чого. Наче все робила як писалося, але завжди виходило або недопечене, або перепечене. Надихнула мене на ще одну спробу випічки моя знайома, яка має чудовий кулінарний блог -
www.per4ik.net . Рецепт торту у неї детальний, тому вирішила ще раз спробувала. І скажу наперед, що вийшло просто СУПЕР! Тепер це ще один мій улюблений рецепт випічки.
Ось сам торт:
Оригінал детального рецепту можна знайти
тут.
А для себе занотую коротко.
Бісквіт:
- 2 яйця
- 1 стакан цукру
- 1 стакан сметани
- 0,5 банки згущеного молока (не вареного)
- 1,5 стакана муки
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. какао
Яйця збиваємо із цукром. Додаємо сметану, соду, згущене молоко і все гарно збиваємо міксером. Додаємо по троху муку та какао, знову все збиваємо міксером. Виливаємо тісто у змазану форму мультиварки. Випікаємо в режимі "Випічка" 60 хв. Після сигналу вийняти корж, дати йому вихолонути і розрізати на 2-3 коржі.
Крем:
- 150 г. вершкового масла
- 0,5 банки згущеного молока
Збиваємо разом масло та згущене молоко і даємо постояти в холодильнику з годинку. Перед тим як намазувати на коржі варто ще раз збити міксером.
Гразур:
- 4 ст.л. цукру
- 4 ст.л. какао
- 4 ст.л. сметани
- 2 ст.л. вершкового масла
Змішати в кастрюльці сметану, цукор і какао. Підігріти до загустіння, але кип'ятити не треба. Додати масло та дати вихолонути при кімнатній температурі. Обмазати торт глазур'ю зверху.
В холодильник ставити торт не потрібно. Він уже смачний і готовий:)