"Підтримка" недержавних організацій по-луцьки

Feb 29, 2012 22:33


На сьогоднішній сесії Луцька міськрада розглядала питання щодо врегулювання оренди комунального майна.
У початковому проекті рішення орендна ставка для творчих спілок, релігійних, благодійних та громадських організацій становила 3%.
Я запропонував зменшити цю ставку до 2%. Однак, на жаль, цю поправку мої колеги двічі провалили.
У результаті недержавні організації платитимуть за оренду приміщень міської комунальної власності нарівні, скажімо, з аптеками, де виготовляють ліки за рецептами або з бюро ритуальних послуг. 
При цьому комерційні заклади, де отримують прибуток за рахунок продажу пільговикам ліків чи продовольчих товарів, платитимуть ще менше - 2%. Чи справедливо це?

Інший приклад "турботи" щодо третього сектору:

Мій колега Павло Данильчук vij_01 запропонував для громадських організацій, які працюють з дітьми, молоддю або у галузі спорту, дозволити оформляти короткострокову оренду (до 5 днів) комунальних приміщень без необхідності проведення конкурсу. 
Ця слушна пропозиція також була два рази провалена іншими депутатами Луцької міськради.

То про яку підтримку громадськості можна говорити? Звісно, коли розпочнуться нові вибори, багато хто "бігатиме" за підтримкою своїх кандидатур до релігійних, благодійних чи громадських організацій... Тільки чи щиро це буде?
P.S. На щастя, хоч пройшла моя поправка щодо зниження орендної ставки для фізкультурно-спортивних закладів (із 17% до 10%). Хоч за це дякую!

влада, Луцьк, Я, активізм, політика, депутатство, Луцька міська рада, економіка, Волинь

Previous post Next post
Up