Heh, too bad I can't claim all the glory for the recipe myself. Those kitchen wizard Persians, eh.
Oh, forgot to mention that the recipes in Finnish are from a book I bought some 12 years ago, called Eksoottisia herkkuja by Helen Flink. I've had the book this long and only now that I have my wonderful renovated kitchen, I've tried out three of the Persian recipes in it. Will try another this week and perhaps venture out to Turkish and Moroccan recipes next. Omnomnom.
I also want a proper Persian restaurant in Turku (for when I'm too tired to cook myself and want some authentic tastes for comparison)! And I need to revisit the one place I know in town that has Persian dishes on their menu. Omnomnomnom.
Katsoin ensin tästä miniläppärin näytöltä (uusi miniläppäri <3), että miksi sulla on tässä ruokajutussa mun lumipallopuu-kuvani. Mut ei se sitten ollutkaan, pikavilkaisulla vain erehdyttävästi näytti siltä. :D
"Oikeat" kababit on tosi hyviä. Palasin juuri edellispäivänä itämailta. Nam. Kababvartaita, taboulehia, hummusta, munakoisosalaattia... Kyllä maistui. Ja nyt tuli taas nälkä, kun ajatteli tällaisia.
Olen tehnyt sitä jauhelihakebabia itse useammin. Parasta tulee ehdottomasti lammasjauhelihasta, mutta nautakin käy. Mieto persilja on ehdoton mauste, ainakin siinä osassa maailmaa, jossa minä vierailin. Jauhelihakebabit kaipaavat sitä valelua, tai ne kuivuvat. Sellainen vesipullo, jossa on juomakorkki (tutti :) oli useammalla pikaruokakojulla itämailla, ja se osoittautuikin todella käteväksi valelutyökaluksi. Nesteenä voi käyttää ihan vain vettä korvaamaan lihasta kuumuudessa poistuvan nesteen.
Comments 5
Reply
Oh, forgot to mention that the recipes in Finnish are from a book I bought some 12 years ago, called Eksoottisia herkkuja by Helen Flink. I've had the book this long and only now that I have my wonderful renovated kitchen, I've tried out three of the Persian recipes in it. Will try another this week and perhaps venture out to Turkish and Moroccan recipes next. Omnomnom.
I also want a proper Persian restaurant in Turku (for when I'm too tired to cook myself and want some authentic tastes for comparison)! And I need to revisit the one place I know in town that has Persian dishes on their menu. Omnomnomnom.
Reply
( ... )
Reply
Reply
Olen tehnyt sitä jauhelihakebabia itse useammin. Parasta tulee ehdottomasti lammasjauhelihasta, mutta nautakin käy. Mieto persilja on ehdoton mauste, ainakin siinä osassa maailmaa, jossa minä vierailin. Jauhelihakebabit kaipaavat sitä valelua, tai ne kuivuvat. Sellainen vesipullo, jossa on juomakorkki (tutti :) oli useammalla pikaruokakojulla itämailla, ja se osoittautuikin todella käteväksi valelutyökaluksi. Nesteenä voi käyttää ihan vain vettä korvaamaan lihasta kuumuudessa poistuvan nesteen.
Reply
Leave a comment