1) скористатися соком, краще домашнім, кращее концентрованим; 2) довести вино до кипіння - спирт випарується, дати охолонути, вуаля - спирту немає, можна юзати.
загалом же, якщо вино в чашці залишити без кришки на добу при кімнатній температурі - спирт і так випарується, а як на дві, то тим паче, але якщо слід перестрахуватися - просто доводиш до кипіння (кипятити не треба). так, до речі, готується "болгарський напій" - щось типу глінтвейну, тільки окрім спецій, туди додається ще гарбузовий сік - його можна навіть дітям, бо спирт із вина випарувався.
Comments 7
(The comment has been removed)
2) довести вино до кипіння - спирт випарується, дати охолонути, вуаля - спирту немає, можна юзати.
загалом же, якщо вино в чашці залишити без кришки на добу при кімнатній температурі - спирт і так випарується, а як на дві, то тим паче, але якщо слід перестрахуватися - просто доводиш до кипіння (кипятити не треба). так, до речі, готується "болгарський напій" - щось типу глінтвейну, тільки окрім спецій, туди додається ще гарбузовий сік - його можна навіть дітям, бо спирт із вина випарувався.
Reply
(The comment has been removed)
дерево з плодами коштувало цьогоріч навесні - від 160 грн. а молоді пагінці - в районі 40-60 грн.
та й крім фінансового питання - куди доросле дерево садити?
Reply
Reply
ага, я люблю кекс і бісквіт з сушеними вишнями-черешнями.
а ще люблю консервовану у власному соці крупноплідну черешню, ммм,але то готувати понад мої сили... та й черешні своєї поки нема.
а ще хочу спробувати варення з білої черешні зварити - ніколи не куштувала.
черешня, особливо чорна та пізня, й особливо дика - цінна лкарська культура :) а те, що черешні смачні - то то ж приємний бонус.
Reply
Leave a comment