черешні

Jun 23, 2011 14:44

А ми здійснили зі Сливою подвиг століття - вибралися по липу й по черешні в старий садок. Це по такій полуденній спеці - ух ( Read more... )

алкогольні настоянки, аптечка, узвари, смачні ліки, чари на кухні

Leave a comment

Comments 7

(The comment has been removed)

xpywuk June 23 2011, 13:06:30 UTC
1) скористатися соком, краще домашнім, кращее концентрованим;
2) довести вино до кипіння - спирт випарується, дати охолонути, вуаля - спирту немає, можна юзати.

загалом же, якщо вино в чашці залишити без кришки на добу при кімнатній температурі - спирт і так випарується, а як на дві, то тим паче, але якщо слід перестрахуватися - просто доводиш до кипіння (кипятити не треба). так, до речі, готується "болгарський напій" - щось типу глінтвейну, тільки окрім спецій, туди додається ще гарбузовий сік - його можна навіть дітям, бо спирт із вина випарувався.

Reply

(The comment has been removed)

xpywuk June 23 2011, 13:46:14 UTC
е? коли? я ж тільки цього року посадила дворічний пагінець. десь на наступний рік (можливо) буде перший урожай, а може аж через рік.

дерево з плодами коштувало цьогоріч навесні - від 160 грн. а молоді пагінці - в районі 40-60 грн.

та й крім фінансового питання - куди доросле дерево садити?

Reply


sestra_yuliya June 23 2011, 13:59:57 UTC
а я якраз насушила, в квартирі прямо. у сушарці. не знала , що вона корисна,а так - замість родзинок щоб у випічку

Reply

xpywuk June 23 2011, 15:23:05 UTC
я теж сушитиму в сушаррці - ось піду драглювати, якраз дощик надворі :)

ага, я люблю кекс і бісквіт з сушеними вишнями-черешнями.

а ще люблю консервовану у власному соці крупноплідну черешню, ммм,але то готувати понад мої сили... та й черешні своєї поки нема.

а ще хочу спробувати варення з білої черешні зварити - ніколи не куштувала.

черешня, особливо чорна та пізня, й особливо дика - цінна лкарська культура :) а те, що черешні смачні - то то ж приємний бонус.

Reply


Leave a comment

Up