zeefruit vs zeesnot

Sep 10, 2008 14:07

Gisteren met collegas van Declic gegeten bij Le Table du Mareyeur.
Een Marayeur is een soort van visafslag, degene die de vis van de visser krijgt en doorverhandeld.
Goede naam voor een zeefruittoko dus.

Buiten staat een groot aquarium met kreeften met afgebonden scharen, nee, geen homard voor mij dus ( Read more... )

Leave a comment

Comments 11

solanumoccultus September 10 2008, 16:26:46 UTC

60 kilo ??!?!?

Had dat even gezegd, dan had je wat van mij mogen hebben...!!?!?

Reply

wreckdoll September 10 2008, 20:22:27 UTC
oh tantetje, dat is lief :)
moet dat dan per koelpost ofzo? t zal in ieder geval wel door de brievenbus te proppen zijn.

de ribsels waren weer iets te zichtbaar, niet leuk.
met mijn lengte (1m78) moet je niet onder de 60 duiken.

ik denk dat er meerdere zijn die een dergelijk lief gebaar- in de vorm van donatie- zouden willen doen.

Reply

solanumoccultus September 10 2008, 20:46:33 UTC


Meh.. Reuzel blijft toch wel even goed, zolang je het goed verpakt en niet in de zon legd..??! Even onderhuids injecteren en klaar !!! We kunnen ook een tijdje van stofwisseling ruilen..?!?

:D

Reply

wreckdoll September 11 2008, 16:43:18 UTC
je kunt toch ook koken met reuzel?

nee, mijn stofwisseling houd ik liever voor mezelf, sorry. overweeg anders ook eens om een tijdje naar het zuiden te gaan, je stofwisseling schiet de lucht in door het buitenleven.

Reply


boosneger September 10 2008, 19:01:28 UTC
Ieh, dat klinkt inderdaad eng!
Ik zat er laatst ook aan te denken, met dat nieuwe baantje enzo zal ik dan ook een oester moeten proeven? Ik heb wel wasabi-vliegviskuit geproefd op de training, en dat smaakte apart maar niet vies, alleen het doorbijten van die balletjes was wel vies brrrr

Is het eten daar niet een stuk lekkerder over het algemeen? Wat meer natuur en minder fabriek ofzo?

Reply

wreckdoll September 10 2008, 20:26:13 UTC
vond je de zilte smaak vies, of stond de struktuur je tegen?

tsja, mediteraans. lekker dus!
veel olijfolie, veel tomaten, courgette en aubergine, veel (rode) wijn en andere geneugten des levens (armagnac, pastis), en er wordt veel rund en vis gegeten.

verder verbrandt je erg veel hier, in de zon, en heuvelachtig gebied.

ik snap de vrouwen niet die kapitalen uitgeven aan nieuwerwetse dieeten en pillen, verkas gewoon naar het zuiden en de kilos vliegen eraf.

Reply

wreckdoll September 10 2008, 20:29:36 UTC
verbrandt - t natuurlijk

Reply

boosneger September 11 2008, 18:10:45 UTC
De smaak ging wel, 't is echt de structuur. Dat je het hoort knappen in je mond... Nee, qua smaak ben ik geen fan van courgette, of rauwe tomaten :) Maar wel gek op allerhande kaasjes, dus misschien dat de vliegende kilo's voor mij niet opgaan mocht ik daar in de buurt wonen.

Laatst een tegenlichtaflevering gezien over het voedsel van tegenwoordig, vandaar mijn vraag. Probeer nu bewuster inkopen te doen, en dat ook vol te houden. Na het stoppen met roken en blowen, zijn nu de eetgewoontes aan de beurt.

Verbranden hangt van de persoon af ;) ik ben in mijn leven slechts 1maal verbrand, en wel na een uur snorkelen zonder zonnebrand op Aruba. Gelukkig groeit de aloë daar langs de weg.

Maar, geniet ervan! weinig twijfel dat je dat niet doet.

Reply


dwizzy September 10 2008, 19:37:39 UTC
oesters zijn lastig maar de decadentie alleen al maakt het de moeite waard
hey
jij was er bij toen ik voor het eerst kaviaar proefde

Reply

wreckdoll September 10 2008, 20:28:54 UTC
voor de decadentie waag ik me liever aan de armagnac en san miguel sigaren met collega op een terrasje.

oesters moet je slobberen, weinig decadent, maar misschien toch ook weer wel, omdat je het met overgave moet doen en zelfverzekerdheid, bescheidenheid past niet.

voor alles een eerste keer, he. wellicht de eerste keer voor mij dat iemand voor mijn ogen voor het eerst zich aan kaviaar waagde. who knows.

Reply


Leave a comment

Up