Дзякуючы ўдаламу збегу абставінаў мне ўдалося патрапіць на экскурсію на
Камунарку. Магу сказаць, што дзіцячая мара здзейснілася, а столькі шакаладу і цукерак я ў жыцці не бачыў. Было вельмі пазнавальна і смачна!
Каму цікава як яно там, запрашаю пад
Па-першае нам расказалі пра гісторыю стварэння прадпрыемствы, крышачку пра працэсс і некаторыя лічбы, адказалі на пытанні. Але памяць у мяне кароткая. За падрабязнасцямі можна зазірнуць да
bygirl #2
#3
#4
spiritzzz і цукеркі :)
#5 упакоўка на ўзроўні
#6 мае любімыя, 200-грамовыя. Крыху ніжэй будзе пра пацэс стварэння іх.
#7
#8 рассказалі пра правілы бяспекі
#9 апранулі ў спецыяльна адзенне і павялі на экскурсію
#10 вось так выглядаюць яшчэ сырыя какао-бабы аж самой Ганы. Іх тут апрацоўваюсь, мелюць і кантралююць увесь працэс - толкі так можна быць упэўненым у якасці і пэўных ўласцівасцях прадукту.
#11 а вось так робяць 200-грамовыя шакаладкі. Пустыя формы
#12 хоп і спацыяльны аўтамат за імгненне запаўняе форму шакаладам і начынкай.
#13 вынімаўць з формы
#14 і на іншы канвеер побач. Усё выконваюць машыны з датчыкамі, сістэмамі кантролю і гэтак далей.
#15 спецыяльны канвеер пакуе прадукцыю
#16 тут жа ўпакоўкі
#17 адна з нямногіх аперацый, якую выконваюць людзі - збор гатовай пардукцыі і дастаўка яе на склад.
#18 наступны цэх толькі-толькі ўвялі ў эксплуатацыю і ён яшчэ налажваецца. Але цукеркі там незвычайна смачныя. Мармелад
#19 суфле, мармелад і зноў суфле.
#20 адна цукера робіцца прыблізна гадзіну
#21 але іх там шмат. Вельмі шмат.
#22 цэш вафельных цукерак. Так сама адносна новы і ўсё робіць аўтаматыка.
#23 вось такія вялікі вафлі :)
#24 спецыяльны станок вырабляе, складае ўсё слаямі, сочыць за акасцю і наразае пласты на цукеркі
#25 далей па лініі
#26 і ў шакалад!
#27 замарозіць і стройнымі шэрагамі на пакоўку
#28 ммм
#29 і вось такая цукерка на выхадзе ў руках у
kostya_pride #30 дзякуй ісім за такю магчымасць