In dubio

Nov 12, 2011 18:48


Het is misschien een beetje kip-ei, maar wat is het met die typische kansloze vieze junks? Wat komt eerst, hoe zit dat met oorzaak gevolg? Ik ga deze week eens goed googlen, kijken of buitenlandse junks net zo typisch zijn!

En het ene moment denk ik, aw wat vervelend en het zijn ook maar gewoon mensen, maar het volgende moment zou ik ze net zo graag ( Read more... )

via ljapp

Leave a comment

Comments 3

r_lucretia November 12 2011, 19:41:55 UTC
Kun je iets specifieker zijn? Bedoel je bijvoorbeeld dat je je afvraagt wat nou zoal de standaard oorzaken zijn en wat de gevolgen op grote schaal zijn of wat?
En wat vind je dan zo typisch aan 'onze' junks?

Reply

vleeg November 17 2011, 09:41:30 UTC

Ze zijn doorgaans heel herkenbaar en ik vraag me af of dit internationaal is. Zou een junk in Japan net zo zijn? In hoeverre is het voorkomen en gedrag van een junk bepaald door de drugs die hij gebruikt, zijn sociale context, herkomst of is er iets aangeboren?

Zo zie ik relatief weinig Marokkaanse of Turkse junks, sterker nog, ik moet nu hard nadenken of ik die ooit heb gezien. Wel Antillianen, Surinamers Nederlanders en oostblokkers.

Reply

r_lucretia November 17 2011, 19:38:56 UTC
Oh ja, nou das wellicht iets wat ik niet in de heel verre toekomst zou kunnen onderzoeken! Ik denk zeker dat de soort drug van invloed is op het gedrag, de typische speed junk is heel anders dan de alcoholist bijvoorbeeld.
Sociale context acht ik ook zeker van invloed, maar zeker weten doe ik het absoluut niet.

Goed punt, ik ook.

Reply


Leave a comment

Up