Фото:
luxvarius В Україні купа - купейна різних виробників пива. Любителі навіть склали пивну карту країни.
Фото:
tyzhden.ua Для мене важливі наступні критерії при виборі доброго хмільного напою:
Тривалість зберігання
Чим менше - тим натуральніше.
Наприклад, у розкручених марок пива, як то «Оболонь» чи «Чернігівське», термін зберігання може сягати і півроку. Середнячком йде «Полтава пиво» зі 120 днями. А ось живим насправді можна назвати «Опілля» (30 днів), «Бердичівське» (20 днів). Волинське «Павлівське» взагалі має тиждень.
Об’єм виробництва
Якщо виробництво поставлено на потік і йде масивна реклама - то це каже про те, що головне для виробника, то продати пиво. На мою думку чим провінційніша броварня (у більшості випадків) - тим краще. Як ото наприклад
артемівське пиво чи
Радянська пивниця «Рівень» Чим важче дістати його у вашому місті - тим воно якісніше. Кількість безперечно відображається на якості.
Ціна
Добре пиво не може коштувати дешево. Його ціна, на мою думку, не може бути менша 7 гривень за півлітра. Якщо пляшка коштує дешевше у магазині за 500 кілометрів від заводу, то є великі питання.
Піна та смак
Більш суб’єктивні параметри - останнє дуже залежить від особистих вподобань. Одначе, про те що пиво добре, покуштувавши його погодяться любителі з різними смаками.
Чим більша піна - тим натуральніше пиво.
Мої вподобання пляшкованого пива
З того, що скуштував, то на першому місці «Бердичівське Пшеничне» та «Бердичівське хмільне» - солодкувате і не гірчить. У Києві в «Новусі» коштує під 11 гривень - в регіонах дешевше.
Фото:
uabeer.com Фото:
berdpivo.com.ua Третю позицію займає «Опілля Корифей» - солодкуватий присмак, але не таке насичене як «Бердичівське».
Фото:
antyp.com.ua «Уманське» (багато не пробував), «Полтава» та «Рівень Бергшлосс» - середненькі.
«Калуське» має специфічний присмак води, а «Павлівське» мені не сподобалося.
«Чернігівське», «Оболонь», «Рогань» і подібні - без коментарів…
А яке на вашу думку найсмачніше вітчизняне пиво? Діліться думками у коментарях!