Карпати у власне задоволення: незаймана природа, дикі лісові ягоди та гуцульська кухня

May 03, 2017 09:22




У цьому пості ви не знайдете виснажливе підкорення гірських вершин чи безвилазні п’яні посиденьки офісного планктону у карпатській хаті.

Натомість пропонуємо вам насолодитися гармонією з природою, не обмежуючи себе у комфорті, маючи душ з гарячою водою, туалет, домашню гарчу їжу та Інтернет.

Час від часу робили піші прогулянки, аби насолодитися краєвидами. Хоча вже сам вид з вікна радував.
1.



Наш будиночок.
2.



Хату обрали не у розкрученій Яремчі чи Ворохті, де будинки для туристів набудовані наче кілька у банці, а у селі Кривопілля. До сусідів сотня, а подекуди і кілька сотень метрів.
3.



У сонячну погоду видно гори аж за горами.
4.



Спосіб життя тут інший ніж у долині. На таких схилах можуть бути пасовища чи навіть поля. Місцеві звикли від дитинства, а нам треба адаптуватися.
5.



Люди тут живуть у гармонії з природою.
6.



Тільки ти і гори.
7.



У лісі можна поласувати дарами природи: дикою малиною.
8.



Чи назбирати цілі миски ожини.
9.



Лісова суниця.
10.



Якщо раніше більше розводили баранців, то тепер головна худоба - корови.
11.



Сири все більше роблять з коров’ячого молока. У Карпатах три основні види цього продукту: будз, вурда та бринза.
12.



Сир з чорницею по 80 гривень (серпень, 2016) за кілограм.
13.



Господарі самі готують і за демократичну ціну вас нагодують: кулеша з грибами.
14.



Книші та деруни. Порції великі і тому ми, хитруни, брали одну на двох, аби все спробувати.
15-16.






Бувайте, Карпати. Ми ще неодмінно повернемося!
17-18.






Всі мої закордонні подорожі у одній публікації
Всі мої подорожі Україною

подорожі, Карпати, Західна Україна

Previous post Next post
Up