Лайфхак у Барселоні: як за одним квитком у 1 євро проїхатися на поїзді, метро та фунікулері

Apr 20, 2016 22:44




Знаючи наперед про тонкощі міського транспорту у Європі можна чимало зекономити. При чому це не акційні квитки, які треба вмить купити, а звичайні проїзні з автомату.

У Барселоні розвинена система інтегрованого міського транспорту.



За єдиним квитком можна проїхатися:
- у міських автобусах H, V, D та просто номерних та трамваях TMB T1-T6 (oкрім tramvia blau) , включно з нічними автобусами та мікроавтобусами (шукайте позначку TMB).

- метро (L1-L9 (окрім станцій Aeroport T1 та Aeroport T2 на лінії L9 Sud)).

- міській залізниці FGC (звертайте увагу на зони, але основна частина міста лежить у зоні 1) та іспанській залізниці RENFE (у межах міста - лінії R).

- у двох з трьох фунікулерів у Барселоні (не плутати з канатною дорогою - там ціни для туристів): Vallvidrera (веде на гору Тібідабо) та Montjuïc (пагорб Монжуїк біля порту).

Прямо в аеропорту Барселоні на залізничній станції RENFE можна придбати пакет на 10 поїздок, квиток Т10 коштує він 9,95 євро. Тобто один квиток обійдеться лише у 1 євро (стандартна ціна - 2,15 євро). Переваги цього квитка:

1. Дія квитка 75 хвилин. Протягом цього часу можна робити 3 пересадки на всі вказані вище види транспорту - кожного разу треба компостувати талон. Якщо ви вклалися у час, то не отримаєте позначку (а одже і нова поїздка з вас не знялася) на зворотній стороні паперового квитка у валідаторі.


Підкреслення: дата поїздки - час (від нього вираховуємо 75 хвилин) - кількість поїздок, що лишилися

2. Проїзним Т10 можна користуватися кільком пасажирам. Головне, компостувати кількість разів відповідно до кількості пасажирів: перший зайшов у метро, провів карткою, дверцята турнікету роз’їхалися, Т10 передав іншому, той теж пропустив його через турнікет і пройшов. У такому випадку слід завжди триматися разом.

3. Головне вкластися у відведені вам 75 хвилин. Тобто зайти у останній транспорт до 1 години 15 хвилин від часу першої поїздки. На автобусі ви маєте право доїхати до кінця лінії (в одному напрямку), а у метро перебувати 3 години.

4. Здійснити ці 10 поїздок можна протягом року. Поїздки, які у нас лишилися, ми передали друзям, які збираються у Барселону.

5. Не можна двічі компостувати Т10 на станції метро (вийти і зайти знов у підземку) або ж на лінії міської залізниці FCG. Таким чином порахується поїздка «назад» і з вам знімуть другий квиток.

6. Якщо ваш квиток Т10 закінчився, то заграє неприємний звук у валідаторі.

7. На декотрих станціях метро на виході стоять турнікети «на вихід» тому навіть тут слід компостувати квиток.



Знаючи про можливість пересадок протягом 75 хвилин за одним квитком можна наступним чином проїхатися на фунікулерах:

Фунікулер Vallvidrera (ТВ вежа, гора Тібідабо).





З станції метро Plaça de Catalunya - перейти на станцію FGC сісти на поїзд залізниці S1 чи S2 (на ці лінії і тільки на них. Вагони як у поїзді, а не у метро). Врахуйте, що до доведеться чекати - ми чекали 20 хвилин до відправлення). Доїхати до станції Peu del Funicular, не покидаючи станції по переходу перейти до фунікулеру. На виході повертаємо праворуч і чекаємо на автобус №111 Bus del Barri (маршрут по колу - мікроавтобус). Ось він і довезе вас на верхівку пагорбу.

Montjuic (фортеця Монжуїк, неподалік від порту).
Доїхати до станції метро Avenguda Paral.lel лінії L3 пересісти на фунікулер Montjuic не виходячи зі станції. На горі, перед парком, пересісти на автобус №150 Bus del Barri (маршрут по колу - мікроавтобус) який і довезе вас до верхівки фортеці Монжуїк.

В обох випадках вклалися у 75 хвилин і заплатили 1 євро.

У одній з найближчих публікацій, я розкажу як доїхати до центру Барселони з аеропорту Ель-Прат також за 1 євро.

Збірка лайфхаків від затятих мандрівників: візи, секрети Wizzair, автобус по 1€ та досвід автостопу

Барселона, лайфхак, Іспанія, транспорт

Previous post Next post
Up