10 класних речей які можна зробити у Барселоні абсолютно безкоштовно

Apr 12, 2016 23:10




І досі вважаєте, що подорожувати - дороге задоволення? На своєму досвіді я переконався у зовсім протилежному. Якщо все спланувати раніше, то можна не тільки мінімізувати витрати, але й подивитися визначні туристичні місця абсолютно безкоштовно. Після Варшави настала черга Барселоні, яку ми відкрили для себе буквально тиждень тому.

1. Насолодитися шедевром Гауді - парком Гуель

Мало хто знає, але після 20:30 (у квітні, влітку можливо пізніше - питайте через офіційний імейл парку) вхід у монументальну частину парку Гуеля (там де відомі мозаїки і саламандра) безкоштовний.
В інший час квиток у касі коштує 8€, онлайн - 7€.

2. Перехопити дух від виду на Барселону з найкращого оглядового майданчику

Про це місце не розкажуть у туристичних путівниках, але саме з бункеру El Carmen відкриваються найкращі панорами столиці Каталонії в усі 360 градусів. Від парку Гуеля 15 хвилин пішки. Від метро Alfons X треба йти на гору.

3. Заблукати у лабіринті

На околиці міста можна пройти справжній квест - знайти вихід з лабіринту Орта. Почуваєшся немов розгадуєш головоломку у справжній казці. До липня вхід коштує ані копійки. Від станції метро Mundet сюди лише одна зупинка.

4. Подивитися на шикарну лікарню зі списку ЮНЕСКО

Лікарня Сант-Пау у кількох сотнях метрів від Сагради де Фамілія є унікальним госпіталем з неперевершеною архітектурою в оточені аристократичного парку. У першу неділю кожного місяця вхід вільний. Звичайна ціна 10 євро.

5. Скупатися у Середземному морі та поніжитися на пляжі

Пляжі у Барселоні абсолютно безкоштовні. Більшість з них обладнанні туалетами і душами з прісною водою. Виберіть сонячний день та поніжтеся на пісочку. У квітні погода ще прохолодна, тому поки краще помочити ноги. Купальний сезон стартує у червні, але тоді тут нема навіть де яблуку впасти.

6. Живі статуї - позитивні емоції

Туристичне місце. Головна променадна вулиця Ла Рамбла перетворюється на справжню виставку живих статуй. Дивитися - безкоштовно, фото зі статуями - треба кинути монетку.

7. Послухати вуличних музикантівРеп у вагонах метро, джаз просто небо чи іспанські (каталонські) пісні у переходах. Здається, ви навіть не пройдете і п’яти ста метрів, аби не почути вуличних музик. Грають доволі професійно.

8. Побачити міську метушню з гори

На площі Іспанії на даху торговельного центру Las Arenas Shopping Mall відкривається чудовий вид на саму площі і Каталонську галерею. Підйом через ліфт на вулиці - 1 євро. Але з самого центру торгівлі сюди також можна зайти, при чому безкоштовно.

9. Зробити пробіжку у парку Цитадель

Один з головних парків міста. За вхід нічого не треба платити. Тут знаходяться кілька музеїв, зоопарк, штучне озеро, статуя мамонта та парламент Каталонії.

10. Познайомитися з місцевими делікатесами на центральному ринку La Boqueria


Хамон, креветки, мідії, свіжі фрукти та овочі. Гастрономічний музей під відкритим небо прямо у кількох кроках від Ла Рамбла на ринку Ла-Букарія.

Ваші Катя та Влад.

Збірка лайфхаків від затятих мандрівників: візи, секрети Wizzair, автобус по 1€ та досвід автостопу

Барселона, лайфхак, Іспанія

Previous post Next post
Up