Мій проект схеми швидкісного рейкового транспорту Києва :)

Apr 30, 2013 00:01



Ну і коментарі, як же без них: :-)

Переймнування: Арсенальна---Мазепинська. Нинішня назва - від заводу "Арсенал", який де-факто припинив діяльність, і відомий, передусім ,антидержавним січневим заколотом, що був придушений Коновальцем у 1918-ому. Назву "Мазепинська" пропоную по однойменній вулиці поруч.

Героїв Дніпра---Героїв УПА. Замість вшанування культу "ВВВ", пропоную вивести культ УПА. також, на самій станції необхідна заміна помаранчевої стрічки в оформленні на червону, таким чином, разом з чорною стрічкою вона стане оформленою в традиційних націоналістичних червоно-чорних барвах.

Також пропоную перейменувати існуючу станцію швидікісного трамвая "Ватутіна" на "Генерала Шухевича", разом з переменуванням відповідного проспекту.

Тепер про лінії. Отже, Троєщина: Подільсько-воскресенський мостовий перехід пропоную віддати під продовження існуючої ділянки швидкісного трамвая до Контрактової площі. Вигоди очевидні: швидкість, з якою це будівництво-довгобуд можна закінчити, потрібність проекту. Натомість метро на Троєщину будувати по проспекту Маяковського, а заводити на лівий берег новим мостом, що пролягатиме паралельно до вже існуючого Петрівського залізничного мосту. Саму лінію метро тягнути ч/з північну Воскресенку (зі станцією на перехресті Перова й вул. Кибальчича) на ринок Троєщина, а далі  -на сам масив, по просп. Маяковського а далі по вул. Милославській. Таке трасування лінії дозволить майже всьому масиву мати пішохідний доступ до швидкісного рейкового транспорту.

Також пропоную замість правобержного швидкісного трамвая прокласти лінію метро, яка пройшовши далі Печерськом, має вийти черз реконструйований міст ім. патона на Лівобережний (Дарницький) вокзал.

Також пропоную не заводити сирецько-печерську лінію величезним гаком на Виноградар, а лишити її продовження для обслуговування північних Нивок, а в перспективі, після багатоквартирної забудови - і р-н Берківця.Натомість з'єднати Виноградар з Нивками окремою короткою лінією.

моє, Транспорт, Київ

Previous post Next post
Up