О борьбе с детьми - предателями украинской нации

Apr 01, 2013 19:18

Продолжаю публикацию документов из "Электронного архива освободительного движения". Напоминаю, что другие документы можно посмотреть по тэгу "ОУН-УПА".



[Нажмите, чтобы посмотреть еще одну листовку]


А тех детей, которые становились на "шлях зради українського народу", ожидала судьба Ромцьо Таравского, памятника которому вы уже не увидите в его родном селе:



Пытаясь оправдать душегубов в убийстве ребенка, современные мифотворцы эту историю подают сегодня в такой интерпретации, вину за убийство ребенка бандеровцами возлагая на отца: "Колись біля «старої школи»* стояв пам’ятник Ромцьові Таравському. Наскільки пам’ятаю, на пам’ятнику було написане тільки ім’я і прізвище, а нам у школі пояснювали, що Ромця вбили українські буржуазні націоналісти. Насправді було так - за антиукраїнську діяльність його батько повинен був бути знищений. Він про це знав. Маючи свідомість, що упівці - люди, і не будуть стріляти в дитину, він усюди тягав зі собою свого сина Ромця. Хлопці з лісу відтягали, скільки могли, але врешті повинні були виконати наказ. Та в останню мить той затулився своїм сином. Так Ромцьо загинув".

архивная полка, оун-упа, дети, террор

Previous post Next post
Up