Родовые пятна фашизма на Украине

Oct 19, 2008 19:54

Раздумывая после вчерашних столкновений украинских националистов и милиции в центре Киева около здания Службы безопасности Украины с милицией, я пыталась вспомнить, где видела символику все набирающего рост и неизвестно откуда черпающего подпитку движения "Українська націонал-трудова партія України", которое и было среди основных антигероев ( Read more... )

украина, фашизм, национализм, оккультизм

Leave a comment

Існує ще й така версія stefan_blog October 20 2008, 00:04:55 UTC
Мирославо, дозволите приділити увагу? ;)
rheinmetal
"Загалом історія простіша.
СНПУ взяло собі схрещений "І", "N"(латиницею у націоналістів ОУН чи щось таке, писалася буква "Н") як Ідея Нації. Потім "Патріот України" взяв собі цей символ, так як він являється продовжувачем старого "Патріоту України" - бойових загонів СНПУ.
Але на початку існування ПУ з УНТП були нелади. Тому УНТП роздивилося, що символ простий, чіткий і привабливий для публіки. Тому стибрило його собі, змінивши "І" на "Т".
Туле по суті там ні до чого. Символіка УНТП - пряма копія символіки якогось берлінського підрозділу самооборони в 1945 році".

Взагалі, символіка Української Націонал-Трудової Партії скидається на перевернутий Wolfsangel - вовчий крюк, язичницький символ, що захищав від перевертнів (у погонах). Пізніше символізував вовчу яму, агресивний захист, охорону свого власника, зеркальне відраження будь-якого нападу.

Насправді, УНТП найбільш нагадує скандально відому марку Thor Steinar, засновану в 2000 році. Можливо, з тієї теорії, що подібність відомим ( ... )

Reply

Re: Існує ще й така версія varjag_2007 October 20 2008, 23:53:53 UTC
Ви називаєте СУЧАСНІ символи. Я показала первинну - почастку століття, з якої почали і копіювати і німці. А хто що пояснює - не має значення. Ви самі сказали " будь-якими рунічними та язичницькими символами бажано не жартувати - когось такі символи можуть почепити на гачок - на рівні підсвідомості".

Reply

Re: про перевертнів... stefan_blog October 21 2008, 22:50:00 UTC
Почепити, перш за все, тих, хто був якось пов'язаний з цими символами, знаками, предметами генетично, чи то пак - інкарнаційно (чи то мало людей у світі, які відчувають захоплене благоговіння перед прялкою? якщо аналізувати саме цей аспект підсвідомості - то це люди, які у минулому були винищувачами вовків, учасниками народних ополчень або ж просто бійцями берлінського загону самооборони в 1945 році).

Найперший образ, що сходить на думку - народне ополчення, де така штука зустрічалась на ряду з ціпами та вилами, на ранніх стадіях Середньовіччя. Тобто - добровільне збройне формування, направлене спочатку проти вовків, а згодом проти ворогів. Так що, приміряючи на себе певний образ, потрібно памятати, яку психоісторичну нагрузку він на собі несе (в цьому плані мені подобається Єфремов, "Лезвие бритвы").


... )

Reply


Leave a comment

Up