Запечена картопля.

Apr 08, 2012 17:16



Запечена картопля.


Інгредієнти:
4 великі картоплини 
1 ст. л. соняшникової олії
Для начинки:
100 г сиру гауда або чеддер
125 г сметани
2 ст. л. подрібненої цибулі
сіль
перець

Приготування:
1.Разігрійте духовку до 200 ° С. Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо промокніть паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть соняшниковою олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько години.

2.Тим часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненогї цибулі. Посоліть і поперчіть.

3.Трохи остудіть картоплю. Відріжте поперек від кожної картоплини скибочку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки завтовшки в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплі в миску і розімніть її виделкою. Змішайте з сиром, сметаною і цибулею.

4.Наповніть отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте залишилися цибулею,що залишилася. Подавайте гарячим.

Смачного.

#cмачного

Previous post Next post
Up