Євромайдан. Харків. 11.01.2014

Jan 12, 2014 00:06

Що я можу сказати про сьогоднішній день? Це було драйвово і цікаво. Напевно, найцікавіший день харківського євромайдану.
Як відомо, сьогодні мав відбутися форум євромайданів у Харкові. Місцева влада це врахувала і приготувала чимало сюрпризів.

Перший сюрприз - це антимайдан біля пам'ятника Шевченку, де зазвичай збирається майдан європейський. Плюс вздовж десь кілометру з обох боків Сумської були розставлені раби-бюджетнки із банерами та прапорами.


Другий сюрприз - блокування тітушками з "Оплоту" будівлі на Чернишевській, де мали реєструватися учасники форуму.


Третій сюрприз - штурм тітушками Свято-Дмитрівського храму УАПЦ на Полтавському шляху, де відбувався форум через те, що ніхто крім церкви не захотів приймати євромайданівців. На щастя, міліція пов'язала тітушок.


Четвертий сюрприз - напад тітушок на книгарню "Є", куди була вкинута димовуха і де був побитий охоронець


П'ятий сюрприз був найцікавішим - коли все ж такі євромайданівці зібралися біля пам'ятника М'ячу (в ста метрах від антимайдану) і пішли ходою через усю Сумську (попутно принижаючи рабів-бюджетників зарядами на кшталт "Рабів до раю не пускають", "Ви - раби", "Ви ганьбите наше місто") до пам'ятника Сковороді. Наш мітинг йшов спокійно. І тут раптом гасне світло, прибігають Беркутівці, міліціонери в повному екіпіруванні, також за спинами міліції починають кричати на нашу адресу лайку тітушки. Всі чоловіки стають ланцюгом, співаємо гімн, кричимо "Разом - і до кінця". Я думав, що зараз почнеться. Пози вже були зайняті. Але, на щастя, обійшлося. Після цього ми спускаємося до річки, йдемо через річку до Благовіщенської площі і там, бац, теж дивним чином гасне світло. Йдемо далі, виходимо ще на якусь вулицю - теж гасне світло. Дивні збіги, чи не правда? Далі доходимо до ст. м. "Центральний Ринок"  і сідаємо в метро. На станції всі разом співаємо гімн, заходимо до вагонів і продовжуємо співати його ж. Люди, напевно, були в шоці від цього перфомансу.


Далі ми з друзями поїхали знову до пам'ятника Шевченку подивитись як там антимайдан. Він вже збирався. Мій товариш вихопив транспорант із написом "Янукович - наш президент" і демонстративно запхав його в смітник. Після чого один з рабів ображено поліз до смітника, забрав його і ушився. Фотодоказ:)


Відео майдан/євромайдан

image Click to view


Україна, Харків

Previous post Next post
Up