перебування українців в Росії

Nov 09, 2009 10:56

Мене надзвичайно обурило невігластво відповідей на пост на цю тему ( той, що кількома записами нижче) - тому я звернулась в українське консульство в Москві. Ось офіційна відповідь про строки перебування українців в Росії:

Порядок поїздок громадян України і Російської Федерації

Порядок взаємних поїздок громадян України і Російської Федерації ( Read more... )

abroad, документи

Leave a comment

Comments 37

capric November 9 2009, 08:09:25 UTC
Залишилось поїхати до Росії і дізнатись, что про це думають російскі менти, наприклад у Москві :)

Reply

kamienczanka November 9 2009, 08:13:10 UTC
так як я сьомий рік живу на два міста - Кам'янець і Москву і акурат зараз пишу це з Сущьовського валу, вам залишається лише повірити мені на слово: московські менти поро це ніц не думають, бо я законослухняна і порядок не порушую, так що не турбуйтеся :о).
В Росії я буваю щомісяця, реєстрації не роблю ніколи, ніхто й ніколи її й не вимагає на кордоні.

Reply

capric November 9 2009, 08:27:06 UTC
А я маю іншу інфу від своїх друзів. Їх чумусь постиійно в метро ловлять :)

Reply

kamienczanka November 9 2009, 08:30:05 UTC
порадьте їм не ходити з картатими сумками і в спорткостюмах?

Reply


readmetal November 9 2009, 08:20:24 UTC
Там вопрос не так уж и прост. Это постановление, кажется, было каким-то временным. В рамках предвыборной кампании Януковича в 2004 году. Потом его как-то отменяли, опять восстанавливали.
Но в любом случае к гражданам Украины московская милиция относится (относилась 1-2 года назад) гораздо терпимее, чем к россиянам, которые приехали в Москву. Их при нарушении трехдневного срока без регистрации гоняли очень жестко.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 08:23:22 UTC
це відповідь з консульства, датована ось так%
9 ноября 2009 в 10:23

Росіяни з інших міст все так само мають зареєструватися в триденний строк. Українців це НЕ стосується. Навіть якщо комусь це здається парадоксальним, це факт.

Reply

readmetal November 9 2009, 08:28:04 UTC
К сожалению, московская милиция общается с консульством гораздо реже =)
1,5-2 года назад по этому вопросу было много статей в различный украинских СМИ, где вопрос обсасывался буквально по косточкам.
Однозначно - украинский (считай зарубежный) паспорт в Москве скорее плюс, чем минус. А в других регионах, похоже, что вообще все по барабану.
Главное вести себя прилично.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 08:32:10 UTC
я в Росії ЩОМІСЯЦЯ. Останній раз документи просили подивитися понад три роки тому. Дивляться - і відпускають. Я дуже нечасто буваю в метро, але за останні роки помітила, наскільки менше стало перевірок документів останнім часом. Рух спротиву йшов знизу, людям через те саме жж пояснювали, що міліціонери в метро НЕ МАЮТЬ ПРАВА це робити. Якось вони це й не роблять. Принаймні, я такого не бачила вже кілька років.

Reply


d_artanyana November 9 2009, 08:41:55 UTC
Никто и никогда не требовал этой регистрации, хоть может причина в том, что я прилично выглядящая дамочка, а не небритый мужчина. Последний раз была в России летом, 2 недели. На выезде - ни единого вопроса.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 08:43:26 UTC
а й не можуть вимагати, бо по закону маємо право на 90-денне перебування без реєстрації. вимагання реєстрації в такому випадку й є порушенням закону.

Reply

d_artanyana November 9 2009, 22:23:08 UTC
да, знаю. но в сообществе волнуются.

Reply


za_dorogoy_svet November 9 2009, 08:53:17 UTC
На миграционной карте, выдаваемой при въезде на территорию РФ написано, что(дословно не помню) необходимо стать на миграционный учет по месту пребывания в РФ. По крайней мере, так было в июле 2009 года.
И, например, при пересечении границы на автомобильном пункте пропуска «Суджа» соответствующие документы требуются. Не знаю, правда, что происходит при их отсутствии сейчас, но года три назад меня просто тупо оштрафовали.
Буду вам благодарна за ссылки на российские законы и правила, позволяющие не осуществлять учет.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 09:00:20 UTC
За російськими законами громадянин (навіть росіянин) має зареєструватися протягом трьох днів. Британець, француз, монгол - без різниці. Але міждержавні угоди є вищими за місцеві закони, і саме за міждержавними угодами між РФ і Україною, про які йдеться вище, українці мають право перебувати на території Росії 90 днів.
Якщо Гугль видається страшним і незрозумілим, завжди є консульства, котрі проконсультують, це їхня робота.
gc_ru@list.ru

Коли якось в червні перед кордоном вагоном пройшовся міліціонер, вимагаючи показати реєстрацію, я просто повідомила про це прикордоннику, той був більш ніж люб'язним і попросив конкретно описати міліцейську приблуду. На питання, що ж це було, сказав: "Денег хотел". Так що не хвилюйтесь.
Ну і гугльтаки не страшний:
http://www.kommersant.ua/doc.html?docId=822895

Reply

za_dorogoy_svet November 9 2009, 09:10:16 UTC
Похоже, что вы правы)
Дело не в том, что Гугл страшный - просто трудно найти документ свежий, а не архивный.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 09:59:33 UTC
ну як пише Комерсант, розмови про зняття безреєстраційного статусу ведуться, але Україна обіцяє зробити так само - тому до цього часу й не зняли ці 90 днів. Хоча й можуть зняти. але до того часу маємо право сидіти тут три місяці (якщо це комусь треба).
А коли цей статус знімуть - повірте, воплів в ЗМІ і наших, і їхніх буде стільки, що повз нікого та подія не пройде. :)

Reply


_fidget_ November 9 2009, 09:16:51 UTC
есть нюанс. С тех пор *регистрации* не существует, она была отменена с введением нового миграционного закона в России. С тех пор есть уведомительная поставнока на миграционный учет. А вот после введения нового миграционного законодательства в России никаких договоров заключено не было.
Консульство Украины в Москве мне с тех пор давало разные ответы, что наводит на масль - они сами не знают. Ответ ФМС Росси на этот вопрос всегда был однозначным: миграционный учет существует для всех иностранцев.

О подкормке милиционеров, кстати, речь не идет, постановка на миграционный учет в ФМС совершенно бесплатна.

В реальности: приличновыглядящего человека обычно не останавливают для проверки документов и если срок пребывания не большой, то на границе тоже лишних вопросов не задают.

Reply

kamienczanka November 9 2009, 10:00:50 UTC
саме про це йдеться в сьогоднішній статті Комерсанта, яку я десь лінкувала тут в коментах. Так, Росія хоче зняти 90 днів без реєстрації. Але все ще не зняла. І ФСМ тут ніц не зробить, бо міждержавні угоди вище внутрішньодержавних.

Reply


Leave a comment

Up