Млинці на кислому молоці

Oct 09, 2008 12:10

Пів-склянки кислого молока, одне яйце, чайна ложка цукру (він дає золотисту шкоринку), чайна ложка поташу, дрібка солі, ложка олії - все ретельно розколотити.( далі... )

Тісто, Закуска

Leave a comment

Comments 15

trina_ka October 9 2008, 09:51:05 UTC
а шо таке "чайна ложка поташу"?

Reply

uka_didych October 9 2008, 10:00:46 UTC
сода

Reply

trina_ka October 9 2008, 10:06:53 UTC
дякую!

Reply


uka_didych October 9 2008, 09:58:47 UTC
ще всередину можна замішати натерті яблука або ягоди (останнього разу вийняла чорниці з морозилки), але тоді я даю більше цукру, бо кислятина.

А ще я інколи замість поташу даю трохи сухих дріжджів. Але тоді бажано, щоб або молоко було досить тепле відразу, або, щоб тісто троха постояло в теплі перед тим, як його смажити.

Про те, що пропорції на мою сім'ю більші в рази - і так ясно, тому роблю міксером.

Reply

kag0r October 9 2008, 10:09:34 UTC
так так, можна і з начинкою фруктовою:)

Reply


odin_1 October 9 2008, 10:03:04 UTC
так це ж оладки, а не млинці:))

Reply

оладьи kag0r October 9 2008, 10:11:03 UTC
:))))
а що таке млинці?

Reply

Re: оладьи jaroguara October 9 2008, 15:51:20 UTC
млинці - тонкі, якщо з сиром - налисники. а так - млинці.

Reply

невірно kag0r October 10 2008, 11:56:02 UTC
ось млинці
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%86%D1%96
а це налисники (вони можуть бути і без начинки)
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8

Reply


odin_1 October 9 2008, 10:18:38 UTC
ну, бліни, якщо россійскою

Reply

:) kag0r October 9 2008, 10:20:52 UTC
бліни = налисники

Reply

Re: :) odin_1 October 9 2008, 10:24:30 UTC
во блін, термінолгія, туди її нехай:)))

Reply


_sashka October 9 2008, 11:40:06 UTC
Кисле молоко, це яке постояло два дні в теплі і скисло, так?:)

Reply

квасне молоко kag0r October 9 2008, 12:02:13 UTC
саме так, тільки молоко не з манганзину а з села:)

Reply


Leave a comment

Up