Как делают Черниговское пиво

Dec 17, 2014 20:53

 Вчера я, человек, не употребляющий пиво, побывала на интересной экскурсии ( Read more... )

фото, производство, Чернігів

Leave a comment

Comments 10

jarkokozak December 18 2014, 08:46:38 UTC
Був на цій екскурсії. Крім того, нас ще й на солодовню водили.
Але на малих пивоварнях якось цікавіше екскурсії проходять, і пиво смачніше :)

Reply

olga_kulaj December 18 2014, 18:15:27 UTC
А солодовня - це де пророщують і сушать ячмінь?
Я теж думаю, що чим кустарніше виробництво, тим цікавіше. Колись в дитинстві з татом ми возили насіння на олійницю, я хоч всередині не була, але зазирала в двері. А запах який стояв на території! На Харківщині тоді дуже популярно було "бити олію" з соняшникового насіння, навіть з купленого, якщо свого не було, все одно краще, ніж в магазині.

Reply

jarkokozak December 18 2014, 18:21:20 UTC
Так, там пророщують ячмінь, і це на їх території, хоча по документах це французи.
А олійниці і зараз працюють, ми стараємось у сезон возити туди наших туристів.

Reply

olga_kulaj December 18 2014, 18:38:23 UTC
Це на Київщині? Хотілося б побувати. Навіть не знаю, чи в нас, на Чернігівщині є.

Reply


(The comment has been removed)

olga_kulaj December 18 2014, 13:37:50 UTC
Вы хотите сказать, что я, дура, мочу дегустировала?

Reply

(The comment has been removed)

olga_kulaj December 18 2014, 18:06:53 UTC
Я о том, что можно быть корректнее в комментах.
Прекрасно понимаю, что разница между продукцией больших корпораций и небольших предприятий может быть очень большой. Как, например, в Европе сыры фабричного и фермерского производства очень разные, цена фермерских в несколько раз выше.
Я задавала гиду "неудобный" вопрос о том, какие консерванты добавляют в безалкогольное пиво, чтобы оно долго хранилось, но она ответила, что хранится за счет стерилизации и углекислого газа. В остальных видах консервантом является алкоголь и углекислый газ. Трудно поверить.

Reply


Leave a comment

Up