Сальсіче

Nov 30, 2005 15:18


Salsicciа   Свинні ковбаски



*Необхідно
-нежирна свинина ( з шиї)
-сало чи жирна свинина
-сіль
-часник, розмарин, чорний перець
-вино біле чи червоне  столове

*Приготування
Пропустити через м"ясорубку сало та м"ясо в пропоції 1 до 1.






Добавити сіль з розрахунку 20гр на 1кг фаршу.
Часник розтовкти в ступці (2-3 зубки на 1кг фаршу), залити вином 50мл, прокип"ятити,  дати охолонути.
Процідити через марлю і вилити настоянку у фарш.
На вибір можна замість часнику всипати розмарину з розрахунку 1 ложка на 1кг фаршу.
Можна також добавити чорний молотий перець, з розрахунку 10-15 перчин на 1кг.


Фарш треба добре вимісити, доки не почне відставати від рук.
Затім винести його в прохолодне місце на 6-8 годин для дозрівання.


Підготовлені (шліфовані) свинні кишки промити в холодній воді з лимоном.


За допомогою конічної насадки та м"ясорубки щільно наповнити кишки,
формуючи невеличкі ковбаски довжиною біля 10 см.




Далі ковбаски необхідно помістити в прохолодне міце для дозрівання на 2-3 дні.
Для подальшого зберігання їх можна заморозити.
Готувати їх можна на грілі (барбек"ю) або сковороді.
Для цього в сковородку з ковбасками  наливають невелику кількість води.
Обварують доки не википить вода,перевертаючи їх.
Далі ковбаски проколюють виделкою в кількох місцях для виділення жиру.
Перевертаючи їх, обсмажують до золотистого кольору.
Смачного!
(італійська кухня)


а це варіант приготування на вугликах

Приправи та спеції, М'ясо та лівер, Ковбаса та копченості, Другі страви

Previous post Next post
Up