Арестовано 5 подпольщиков из офицеров СБУ,СВРУ,ГУР.

Feb 06, 2024 17:45


В феврале будет 10 лет, как Лысогном выкрутил урки Януковичу, позволяя США и НАТО привести к власти в Киеве бандеровцев. Несмотря на то,что своими терактами бандеровцы настроили против себя всех "силовиков", царь Вальдемар слил неминуемую победу в Мардерон.
Даже сейчас УкрГестапо отчиталось, что арестовало еще одну группу "зрыдныков", помогающих российским спецслужбам, включая офицеров ГУР,СВРУ, СБУ. В 2014г,как показали события в Крыму, 90% всех силовых структур сразу бы перешили на сторону РФ..
Но Вальдемуру бескровная победа "этой страны" была не нужно
Как и ее население, собственно. Зато Олимпиада,зато "сирияняш"

Служба безпеки нейтралізувала агентурну мережу військової контррозвідки ФСБ, яка діяла в Україні. У різних регіонах було затримано 5 учасників ворожої групи. Серед них - колишні посадовці Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також співробітник обласного управління СБУ. Про це йдеться в повідомленні СБУ.
Повідомляється, що зловмисники тримали зв’язок з одним і тим же куратором - співробітником ФСБ, який наразі перебуває у тимчасово окупованому Криму.
Завданням цієї агентурної мережі була передача агресору розвідданих про Сили оборони та стратегічно важливі енергооб’єкти України.
За матеріалами слідства, експосадовець зовнішньої розвідки був завербований ФСБ ще до повномасштабного вторгнення під час перебування на службі.
З того часу він збирав інформацію про місця базування українських військових, а після 24 лютого 2022 року - і про канали переправлення іноземного озброєння в Україну.
Також російський агент передавав до ФСБ секретну інформацію про особливості роботи та системи охорони Рівненської та Хмельницької АЕС.
Для максимальної конспірації фігурант не надсилав інформацію телефоном. Він передавав розвіддані до ФСБ через спільника, який виїжджав за кордон як волонтер та особисто звітував резиденту ворожої спецслужби.
Особливо чутливу інформацію колишній розвідник передавав на флешці через контрабандистів з прикордонних районів України.
Ще один російський агент, який раніше проходив службу в ГУР, "зливав" агресору особисті дані українських захисників.
Інший зловмисник, співробітник СБУ, розвідував для окупантів геолокації фортифікаційних споруд та інженерних загороджень поблизу берегової лінії Одещини.
За даними правоохоронців, ФСБ вербувала учасників групи, використовуючи у тому числі погрози вбивства їх сімей. Крім того, за кожне виконане завдання зловмисники отримували кошти з країни-агресорки РФ.
Наразі слідчі Служби безпеки вже повідомили п'ятьом учасникам російської агентурної мережі про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Їм уже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх ворожих поплічників.

СБУ, репрессии

Previous post Next post
Up