Xultophy

Jun 12, 2020 16:42


Kedveseim!

Van-e köztetek valaki- vagy családotok és üzletfeleitek között valaki -, aki  a címben megnevezett inzulinkészítményt használja?

Meg is mondom, miért érdekel. Én napi 28 egységet nyomok, és ennyi használat mellett, kb. 2-3 havonta futok össze egy olyan fecskendővel (ez gyárilag egyben lévő, készre töltött fecskendő), ami a második ( Read more... )

Leave a comment

Comments 5

pharmacista June 12 2020, 17:06:56 UTC
Szia!
Patikában dolgozom. Nálunk is használnak sokan Xultophyt, de eddig nem volt vele senkinek gondja. Nézd meg a sorozatszámát, mert a ha gyári hibás lehet, hogy a forgalmazóval felvéve a kapcsolatot cserélik.

Reply

tothem June 13 2020, 18:52:11 UTC
Szia!
Köszi az infót!
Mindenesetre, érdemes lenne tudni, hogy valóban nem volt hibás fecskendő, vagy csak nem reklamáltak. Amikor a szendvicses eset történt, akkor végeztem némi kutatást, amiből kiderült, hogy nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy visszavigyék a hibás terméket. Kb. 10ezer forint az a határ, ahol már elgondolkodnak rajta, hogy talán érdemes lenne utána járni. Még a garanciális, tartós fogyasztási cikkek esetében sem mindig élnek a garanciális jogokkal. A gyógyszer esetében sokakban - szerintem - fel sem merül, hogy vissza lehetne cserélni.

Már vittem vissza, úgyhogy tudom, hogy bevizsgálás után kapok másikat. A bevizsgálás kb. másfél-két hónap. Csak most a patikában olvasták a fejemre, hogy mindig nálam megy tönkre. Nálunk nem használják sokan, mert ha havonta hatot rendelnek, akkor rajtam kívül legfeljebb egy vagy két ember használ ilyet.

Reply

tothem June 20 2020, 14:20:37 UTC
Szia!
Egy barátnőm írta, hogy a férje is ilyet használ, de neki még nem volt problémája. Pontosan leírta, hogy a férje, hogyan használja. Az ő és az én alkalmazási szokásaim között annyi lényegi különbséget találtam, hogy én hűtőben tartom az épp használatban lévő készüléket, ő viszont nem. A Xultophy tájékoztatójában azt írják, hogy lehet így is, úgy is tárolni az épp használatban lévőt. Nálam azért alakult így, mert a kórházban kezdtem használni, tavaly nyáron, amikor hosszabb időn keresztül 30 fok fölött volt a hőmérséklet.
Viszont arra gondoltam, hogy talán a hideg miatt vagy annyira zsugorodik a műanyag, hogy könnyen szétugrik a számláló, vagy túl rideggé válik az anyag és, ahogy a rugó feszíti, eltörik.
Mivel egyiket sem szedtem szét, nem tudom, hogy konkrétan mi okozta a hibát.
Sajnos, nem vagyok sokkal előrébb a nyomozásban. :(

Reply


pharmacista June 21 2020, 16:37:23 UTC
Szia!
Nálunk 5-6 ember használja. Pont a héten vitték el a havi adagukat 3-an, megkérdeztem őket mi a tapasztalatuk róla. Az egyik azt mondta, hogy előfordul, hogy megakad a toll, de erősebben megnyomja és ismét működik. A többiek mind jót mondtak róla.
Lehet, hogy igazad van a hűtős ügyben. Alap esetben 2-8 fok között kell tárolni az inzulinokat bontatlanul, ez általában a hűtő ajtaja .Szerintem mivel heti egy tollat használsz, ha a lakásban nincs 30 fok felett a hőmérséklet nyugodtan kinnt maradhat esetleg tedd a lakás hűvösebb helységébe.

Reply

tothem June 23 2020, 07:58:57 UTC
Szia!
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele! Megfogadom a tanácsot, aztán meglátjuk.

Reply


Leave a comment

Up