Перший кадр з першої плівки

Mar 31, 2010 23:57

Я, як і багато молодих фотографів (+/- мого віку), почали само собою з цифри, але на певному періоді всім хотілось плівки. В декого те бажання так і залишилось бажанням, а дехто таки спробував.

Дешо з різних плівок показував вже тут. Повторюватись не буду. Хіба буде те, чого ще не було.

От найшов перший кадр першої плівки:


Read more... )

b&w, тіні, 2008, 35 мм, street photo, ilford hp 5+

Leave a comment

Comments 30

(The comment has been removed)

tkarabin April 1 2010, 08:07:39 UTC
ясне діло, шо якшо знімаєш заказну зйомку за великі гроші, без достатньої к-сті дублів не обійтись. але якшо для себе...
Про пейзаж дуже навіть дискутабельно. Чогось Анселю Адамсу не потрібно було для чудового пейзажу склеювати 3 кадри (він звичайно, що проводив дуже багато часу в темній кімнаті, вилизуючи це все перед друком, але складанками не займався). Тоді чого ж зараз багато пейзажистів взяло собі за дурну звичку без хдру (узагальнемо це так) пейзажі взагалі не знімати? Відмазка завжди одна - замалий ДД в цифрі (так ж можна і на плівку ;)))) ). Ну тобто, аргументи дуже натягнуті.

Reply

(The comment has been removed)

tkarabin April 1 2010, 08:51:10 UTC
про цей науковйи факт я знаю, бо сам окірм всього знімаю і пейзажі теж. але ХДРом не зловживаю ніколи, краще сказати не юзаю ніколи (спробував декілька разів і хватить). Та і зрештою, в пейзажі ост. час намагаюсь переходити на мінімальну к-сть деталей і кадрі.
А Адамс...Адамс мабуть займався б тим самим, чим і займався за життя, так само, як і продовжує займатися мокрим колодієм Саллі Манн чи продовжує знімати на плівку Елліот Ервітт (це люди іншої епохи, мені здається, що їх перехід на цифру просто стане самогубством для їх творчості).
Та я теж не ярий прихильник того чи іншого, просто подобається не спішний і вдумливий стиль зйомки на плівку, це саме те чого я і хотів від неї. як як писав під коментом Соделя тут: ККД на плівці значно вище виходить.

Reply


ichernyshova April 1 2010, 05:11:30 UTC
дуже вдалий, як для першого)

Reply


(The comment has been removed)

tkarabin April 1 2010, 08:08:18 UTC
ну давай - дєрзай!
потім покаж.

Reply


smolyaninow April 1 2010, 06:19:25 UTC
Ну Клімов взагалі якусь єрунду говорить в даному випадку.

Ці роздуми тільки частково мають підгрунття. Я наприклад ніколи не жалів плівки і тепер коли знімаю на плівку дві катушки на день це мінімальний розхід.

Честно кажучи ніякої різниці не бачу. Невеликі тільки нюанси. Фіксфокали напевно більше дисциплінують

Reply

m_voynova April 1 2010, 07:36:51 UTC
ты, наверное, Начинал с пленки...

Reply

smolyaninow April 1 2010, 07:44:52 UTC
ну я и не бросал снимать на плёнку, но в страшном сне не приснится вновь снимать только на плёнку - цифра это великое изобретение

Reply

tkarabin April 1 2010, 08:20:07 UTC
я може не дуже правильно приліпив цю його фразу до загальних своїх роздумів (про плівка-цифра, к-сть дублів і т.д.)
Він, здається мені, більше мав на увазі проблему відбору самих сюжетів у видошукачі і як наслідок відбір опосля, а не к-сть дублів затрачених на ті сюжети. Тут діло сугубо авторське. Що доречі, в тих ж таки "контактних відбитках" гарно показано: там на один сюжет великі классики могли і по пів плівки, а то і більше, тратити.
А вот про фікси істина правда. заставляють не лінитися.

Reply


sodelete April 1 2010, 06:50:28 UTC
tkarabin April 1 2010, 08:25:34 UTC
дяк. ага є таке. то був 2008 р.
В загальному з плівки ККД якесь корисніше виходить в мене, шлаку в рази менше, може тому, що сюжети намагаюсь уважніше і прискіпливіше вибирати.

Reply


Leave a comment

Up