Чому закладинка - найкращий подарунок?!

Jul 15, 2011 19:26

Універсальний сувенір -- закладинка в улюблену книжку -- це виключно ручна вишивка з народними мотивами і обереговою символікою.

Застосування закладинок
Вкладайте в книгу, діловий щоденник, молескін, візитивницю чи блокнот ручної роботи.

Покладіть закладинку поруч з комп’ютером і час від часу поглядайте на неї для відпочинку Ваших очей або коли розмірковуєте.

Відправте закладинки в поштовому конверті друзям в інші країни - їм буде приємно отримати Ваш витончений знак уваги.

Покладіть закладинку в улюблену сторінку в фотоальбомі, щоб зразу відкрити його в бажаному місці.

Подаруйте закладинки дітям: Ви здивуєтесь, скільки різних застосувань знайдуть їм ці творчі особистості.


Головний елемент вишивки - всевидяче Око - символізує погляд власника закладинки на навколишній світ, а супутні орнаменти гармонізують його. Ретязь− головний захисний символ, що охороняє Ваш особистий простір. Булгарський, або подвійний хрестик, сітка з хрестиків - Космос, Всесвіт, порядок. Мережка прутик нитками основи - невидимий захист.

Пошукайте на закладинці маленьку ділянку, вільну від вишивки. Це дуже важливе місце - воно символізує те нове і хороше, що відбудеться у Вашому житті. Це початок здійснення будь-якої Вашої нової мрії.

Подивіться на закладинку з вивороту. Ви не побачите жодного вузлика. Ваш внутрішній світ має буде таким саме чистим і гарним.


Зверніть увагу на плавні переходи кольорів вишивки: завдяки ним закладинка може використовуватись і як образ для медитації, і як об'єкт для приємного відпочинку очей, і з метою кольоротерапії (споглядання за переходом відтінків кольору розвантажує зорові м'язи і сприяє відпочинку очей після напруженого читання з аркуша або монітора).


Я приємно здивована тим, що власники закладинок тримають їх у портмоне чи гаманці як символ життєвої мудрості, статків та фінансового успіху.

Інші розміщують закладинку поруч з монітором, і коли їм потрібно, щоб відпочили очі, зосередитись або відволіктись, вони переводять погляд на закладинку, що допомагає зробити те, що треба в цю мить.

Мої друзі часто відсилають закладинки друзям поштою у вигляді привітань зі святом або Днем народження. Тому що дійсно є різниця -- отримати електронний лист або справжній паперовий конверт, в якому лежить такий вишуканий подарунок -- річ, створена виключно вручну з натуральних матеріалів. В наш час цифрових технологій приємно доторкнутися до історії тисячоліть -- мистецтва вишивки.

Неймовірно радісно дарувати закладинки дітям. Наприклад, дошкільного чи молодшого шкільного віку. Звісно, вони використовують їх і за прямим призначенням як закладинки. Але також роблять з них фенєчки-браслети на руку, нашивають на стрічку і пов'язують на голову. Важко перелічити всі способи використання закладинок дітьми.


Не хочу підбивати підсумки, але вже є потреба поділитись досвідом створення і життям моїх закладинок. Розкажіть свою історію, пов'язану із закладинкою, яку Ви в мене придбали або отримали в подарунок. Дякую!

Ідеї подарунків із закладинкою
Про закладинки на made-in-ukraine.info

закладинка в улюблену книжку

Previous post Next post
Up