Майстер-клас "Нитяна лялька-мотанка"

Jul 18, 2012 14:09

Майстер-клас "Нитяна лялька-мотанка"




На прохання кількох моїх дописувачок викладаю цей МК.


Нам знадобляться два мотка якісних ниток (бажано льон - ближче до традиції; і дуже приємно працювати з такими нитками): для коси і для тіла лялечки, але можна, звісно, комбінувати з іншими нитками,стрічками,тканинами, робити, як підкаже фантазія.
Принцип роботи один: всі елементи намотуємо на долоню чи на розкриті пальці долоні (тому висота ляльки приблизно дорівнює ширині Вашої долоні).
Показуватиму одразу процес і результат для наочності.
Спочатку можемо намотати чимале пасмо на коси (найсильніше розставити пальці під час намотки,бо коса - найдовший елемент ляльки), розрізати навпіл і відкласти.
Намотуємо пасмо для рук лялечки, розрізаємо, зав’язуємо, замотуємо, плетемо косу, знову зав’язуємо, замотуємо, край обрізаємо і вирівнюємо. Готову косу-руки відкладаємо.










Знову намотуємо як на першому фото, але робимо кільце товще і більше, це буде тіло лялечки. Залишаємо довгу нитку, кільце не розрізаємо. А вставляємо в нього коси і руки



Спочатку коси. Заплітаємо косу з трьох чи чотирьох пасм, можна більше, головне,зберегти принцип плетеної коси


Закріплюємо в будь-який спосіб, підрівнюємо, не забуваємо,що коса в нас має бути довша за довжину тіла, тому відтинаємо ляльчине волосся зовсім трішечки.


Далі в кільце тулупа вставляємо руки


і починаємо примотувати руки до тулуба навхрест








Закріплюємо нитку, розрізаємо кільце, формуємо поділ спідниці лялечки

. Готово!
Двох однакових ляльок не виходить, тому що в кожну вдихаєте свій дух, вкладаєте душу і робите інше тіло. Тому вони всі з різним настроєм та характером.


Сподіваюсь, цей МК подарує Вам миті натхненної творчості!

Продублювала на форумі тут

нитяні лялечки, подивитися і навчитися

Previous post Next post
Up