От не збагну...

Feb 11, 2010 12:41

...у швейцарському магазині кілограм ківі по акції коштує 1,90, а одна штука ківі - 0,45. У кілограмі - 12 ківі. Тобто, якби я купувала поштучно, заплатила б 5,40. Ківі і там, і там свіжі і красиві (не те шо у нас за 20 гривень кіло гнилої хурми). Хіба може ті, що в кілограмі, пролежать не два тижні, а один ( Read more... )

Спостереження, Самі_ми_нє_мєсниє, Берн

Leave a comment

Comments 13

ufolot February 11 2010, 12:39:00 UTC
чогось нашим "ділкам" така логіка дуже важко дається.
навіть коли починають рухатися в цю сторону легко збиваються на принцип "200 % прибутку"

стикнулися з таки у Ашані - вони періодично всякі фрукти-овочі (які не запарафіновані і не запестециджені, тому довго не лежать) виставляють по бросовим цінам, часто навіть меншим за базарні. то ми на яблука по 3 грн попали, то на гриби по 12... і все ще дуже хороше (просто певно партія велика, і вони таким чином себе убезпечують, чи що.. не знаю - бо у нас все лежить і ще по тижню)
так я до чого :)
щойно довкола цих продуктів піднімається ажіотаж (аааа! хапайте!) вони вже на наступний день, хоть на 50 коп, а то і на гривню піднімають ціну...
такоє :)

Reply

taka_jak_je February 11 2010, 12:40:30 UTC
Свинюки)

Reply

ufolot February 11 2010, 13:46:12 UTC
^_^

Reply


(The comment has been removed)

taka_jak_je February 11 2010, 13:03:00 UTC
Ну, я наслишана, що в США взагалі ціни на продукти і речі досить невеликі. Того не дивно, що ми їх можемо й переплюнути у вартості.

Reply

(The comment has been removed)

taka_jak_je February 11 2010, 13:13:17 UTC
Це дуже гарний і правильний підхід. Сінк позітів)))

Reply


puhnata February 11 2010, 13:04:25 UTC
:) Чомусь одразу після прочитанного на думку спало:
- Чому ми бідні?
- Бо дурні....
Але дурні не тому що бідні, а тому що (вибачте на слові) жлоби...

Reply

taka_jak_je February 11 2010, 13:07:37 UTC
Ага. Бо пару копійок зекономити на комусь - це вже наш шлях до щастя. Мені здається, це ще з радянщини. Типу: куди ж ви дінетесь, всеодно у нас купуватимете...
А тут, бляха, сьогодні футболочка коштує 20 франків, а на завтра - 4. І я вже не раз переконуюсь, приїжджаючи в Україну, що, йомайо, у Швейцарії речі купувати дешевше...чомусь...

Reply

puhnata February 11 2010, 13:07:53 UTC
Одна моя знайома працює на фірмі (українській), яка ці тортики пече... Вони поставляють торти в супермаркети на збут. А те що не розпродується супермаркет вертає їм назад... Питається який сенс їм не збавляти ціну, якщо їм вертають прострочені торти... І сам не гам, і другому не дам...

Reply

taka_jak_je February 11 2010, 13:11:04 UTC
В мене знайома розповідала, що колись трохи працювала у супермаркеті і самолічно бачила, як директор переклеював свіжі дати на прострочені торти. А в тому ж ашані хтось купив (була в жж фотка) тортик з ЗАВТРАШНЬОЮ датою випуску. Отак от)))

Reply


joghurt February 11 2010, 16:20:35 UTC
але слухай, маю сумнів - довгий термін придатності продуктів у нас зазвичай означає, що хавчик має бодай один консервант. зі швейцарськими тортиками не так само?

Reply

taka_jak_je February 11 2010, 16:57:51 UTC
У них просто малий період продажу))) І якщо торт випущений сьогодні, то знач термін кінця продажу у нього припустимо 5 днів, а кінець споживання - 8 днів. Підозрюю, звичайно, що якісь "хімікати" там тож є, але вже ж точно не більше, ніж в наших)

Reply

joghurt February 11 2010, 20:03:32 UTC
слухай, дак ти тоді прихопи тортика з собов, як їхатимеш до Києва, покуштуємо шедеври швейцарських кондитерів ;)

Reply

taka_jak_je February 11 2010, 20:53:34 UTC
Я ж його не довезу. Він відкине копита у сумці)

Reply


Leave a comment

Up