Річкою, де танцювали Янголи

Jun 17, 2014 00:23

Зазвичай на Трійцю оселі прикрашають свіжою зеленню - пахучим зіллям. Та наша туристична група під проводом Ярка Козака зробила з точністю до навпаки. На Зелені свята ми поїхали туди, де росте незаймане зілля, і понад 6 год. плавали посеред нього, вдихаючи п’янкі аромати і милуючись  чарівними краєвидами.



Добиратися, правда, далеченько - на Волинь до кордону з Білоруссю в національний парк «Прип’ять - Стохід». Стохід - права притока Прип'яті.Обидві річки розгалужуються тут на численні рукави, порослі очеретом, осокою, м’ятою та лататтям, між ними лежать мальовничі острови.


Старі та нові русла, звиваючись, несуть води в Прип'ять, вони сходяться та розходяться, вливаються одне в одне, утворюють великі плеса, з'являються та губляться в хащах.


Сподобалася легенда про назву Стохід. Створивши землю, Господь почав оглядати її. Кинувши погляд на Полісся, побачив заболочені землі та густі пущі. Тож послав Всевишній своїх янголів-помічників, щоб викопали путню річку та «припнули» до неї болота - може, хоч трохи стане сухіше. Люди на Поліссі живуть веселі, і пригостили вони янголів медовухою. Янголам частування сподобалося. Вони копали і пригощалися, копали і пригощалися, туди-сюди, туди-сюди. Так між озерами Люб'язь і Нобель річки переплелися сіткою. І назва виникла - Стохід, що сто ходів у цієї річки.


Вантажимось. Пан отаман нас веде (на фото праворуч).


Команда червоних жилетиків.


Чоловіча команда.


Жіноча команда.


Незворушні аборигени.


Мальовничі береги.


На привалі.


Манять незвідані далі.


подорож

Previous post Next post
Up