торжество Духу над Матерією :)

Nov 28, 2013 00:39

За часів Грушевського наш прапор був (до речі, це видно по документальних кадрам хроніки) саме з жовтою смугою зверху. Також по законам науки про прапори (забула як вона зветься) верхній колір є головним і збігається з основним кольором гербу. У нас герб - золотавий тризуб.
"В нас велике свято нині, всі прапори жовто-сині""Перевернув" же прапор ( Read more... )

новини зі всього світу, усміхнене, це моя Україна

Leave a comment

Comments 2

my_flow November 28 2013, 10:23:06 UTC
супер! мене це також усміхнуло) колись чула цілу передачу про кольори нашого прапору і про те, що змінивши їх порядок ми міняємо енергетику і тп. навіть була версія, що аби нарешті наші справи пішли вгору, треба негайно поміняти кольори місцями, як то було колись, тобто жовтий зверху. скептик у мені говорить, що це смішно, а оптимістичний романтик хапається за соломинку: "а раптом!")

Reply

smijana November 28 2013, 22:19:46 UTC
Ну так, воно якось не по-людськи вийшло.. адже історичний прапор, який ми "підхопили" виник саме як Жовто-синій. Ой! ще одне згадала! Грушевський хотів щоб були золоті зірочки по синьому полю, у кількості частин України адміністративних чи щось таке.. але це не підтримали, бо на той час таку ідею використали США.
От і Євросоюзний знак.. :)
Так от, вийшло що нашу історію перевернули, і почали з цього перевороту будувати історію нової держави..
дрібниця ніби, а неприємно якось. Поміняти таку глибоку символіку на "небо і пшениця" - це могли лише неглибокі люди, яких тоді певно у комітеті чи у ВР де голосували за цей варіант, чи де там вони розробляли, була більшість.. як і зараз.

Reply


Leave a comment

Up