Побачила у Марусі сконс-булочки! рецепт тут Смачні і швидко готувати їх! Сміливо замішуйте подвійну порцію! У мене з курагою, родзинками і апельсиновими цукатами.
( Read more... )
Слава,ти навiть не уявляэш, як давно я збираюся приготувати скони. Двi зими -в мене щопринаймi 5 рецептiв в "листе ожидания". Але пiсля твого рецепту такой попробую найближчим часом . А сметани, напевно 2 ст.л.? Тiсто якоi товщини - досить високе?
Як завше ви мене спокушаєте, пані Славо! А порошок = розпушувач? Можна замість нього взяти погашену соду? Яким чином краяли на сегменти: просто ножем? В чому така особливість - не торкатися руками і що означають "скони",є якийсь переклад чи синонім ...? Дяка ;)
"Не торкатися руками" означає місити ножем, щоб тепло рук не розтоплювало масло, яке має залишитися мікро-кусочками (як у всіх видах швидкої рубленої слойки) На сегменти краяти ножем. Можна взяти погашену соду, але з розпушувачем мені більше подобається.
Re: Допитлива яdoctor_leaMarch 21 2011, 16:39:53 UTC
Дякую, зрозуміло. Але у мене чомусь ті булочки не піднялися і не пропеклися (хоча готувалися 35 хв про 190 градусах). Як вважаєте, в чім тут справа? А з тих рецептів сконів я тепер хочу зробити ВСІ :)
Сьогоднi мусiла бути дома, чекати на сантехнiка. Вирiшила приготувати скони. Маэш рацiю - варто вiдразу робити двi порцii. Дуже смачнi, пухнастi, крихкi. Я ще добавила трошки горiхiв. Правда, молока використала трохи бiльше. Менi здаэться, скони iдеальнi для святкового снiданку. Наступного разу попробую приготувати з яблуками.
Дівчатка скони бажано не готувати із свіжими фруктами, лишень сушеними. У нас це основна страва на сніданок і ніколи вони не готуються з свіжими ягодами або фруктами, лишень сушеними. Сушені заберуть в тіста лишню вологу і булочки будуть пухкі і такі, як то кажуть слойоні. Я найбільше люблю з помаранчею і сушеною чорницею. Мням!
Доречі, чому не піднялись. Тісті НЕ МОЖНА вимішувати до кінця. Його треба дуже легенько перемішати і чим поменше рухати його руками. Порошку до печива, ака розпушувач, можна дати більше але не можна його заміняти содою, бо в переписі не достатньо кислоти який виступить каталізатором для соди. Молоко соду не погасить, отже скони не виростуть. Тому якщо в перепис іде молоко, то лишень розпушувач.
Comments 11
Reply
Тісто не дуже аж виростає, так що товщина-- яка до вподоби!
смачного!
Reply
А порошок = розпушувач? Можна замість нього взяти погашену соду?
Яким чином краяли на сегменти: просто ножем?
В чому така особливість - не торкатися руками і що означають "скони",є якийсь переклад чи синонім ...?
Дяка ;)
Reply
Про скони-англійські булочки можна прочитати тут: http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-20987/
"Не торкатися руками" означає місити ножем, щоб тепло рук не розтоплювало масло, яке має залишитися мікро-кусочками (як у всіх видах швидкої рубленої слойки)
На сегменти краяти ножем.
Можна взяти погашену соду, але з розпушувачем мені більше подобається.
смачного!
Reply
Але у мене чомусь ті булочки не піднялися і не пропеклися (хоча готувалися 35 хв про 190 градусах). Як вважаєте, в чім тут справа?
А з тих рецептів сконів я тепер хочу зробити ВСІ :)
Reply
Ага,і мені сподобались різні варіації сконів.
Reply
(The comment has been removed)
Reply
Менi здаэться, скони iдеальнi для святкового снiданку. Наступного разу попробую приготувати з яблуками.
Reply
Reply
Я найбільше люблю з помаранчею і сушеною чорницею. Мням!
Доречі, чому не піднялись. Тісті НЕ МОЖНА вимішувати до кінця. Його треба дуже легенько перемішати і чим поменше рухати його руками. Порошку до печива, ака розпушувач, можна дати більше але не можна його заміняти содою, бо в переписі не достатньо кислоти який виступить каталізатором для соди. Молоко соду не погасить, отже скони не виростуть. Тому якщо в перепис іде молоко, то лишень розпушувач.
Reply
Reply
Leave a comment