Булочки скони

Mar 14, 2011 15:02

Побачила у  Марусі  сконс-булочки! рецепт тут
Смачні і швидко готувати їх! Сміливо замішуйте подвійну порцію!
У мене з курагою, родзинками і апельсиновими цукатами. 

Read more... )

скони, цукати, булочки, сухофрукти

Leave a comment

Comments 11

crescent_dr March 14 2011, 14:09:35 UTC
Слава,ти навiть не уявляэш, як давно я збираюся приготувати скони. Двi зими -в мене щопринаймi 5 рецептiв в "листе ожидания". Але пiсля твого рецепту такой попробую найближчим часом . А сметани, напевно 2 ст.л.? Тiсто якоi товщини - досить високе?

Reply

smakuje March 18 2011, 18:28:27 UTC
так, 2 ст.л.
Тісто не дуже аж виростає, так що товщина-- яка до вподоби!
смачного!

Reply


Допитлива я doctor_lea March 14 2011, 17:48:46 UTC
Як завше ви мене спокушаєте, пані Славо!
А порошок = розпушувач? Можна замість нього взяти погашену соду?
Яким чином краяли на сегменти: просто ножем?
В чому така особливість - не торкатися руками і що означають "скони",є якийсь переклад чи синонім ...?
Дяка ;)

Reply

Re: Допитлива я smakuje March 18 2011, 18:20:42 UTC
Доброї пори доби! Із запізненням відповідаю.
Про скони-англійські булочки можна прочитати тут: http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-20987/

"Не торкатися руками" означає місити ножем, щоб тепло рук не розтоплювало масло, яке має залишитися мікро-кусочками (як у всіх видах швидкої рубленої слойки)
На сегменти краяти ножем.
Можна взяти погашену соду, але з розпушувачем мені більше подобається.

смачного!

Reply

Re: Допитлива я doctor_lea March 21 2011, 16:39:53 UTC
Дякую, зрозуміло.
Але у мене чомусь ті булочки не піднялися і не пропеклися (хоча готувалися 35 хв про 190 градусах). Як вважаєте, в чім тут справа?
А з тих рецептів сконів я тепер хочу зробити ВСІ :)

Reply

Re: Допитлива я smakuje March 22 2011, 18:04:10 UTC
не знаю, в чому тут причина.може порошок до печива підвів?
Ага,і мені сподобались різні варіації сконів.

Reply


(The comment has been removed)

smakuje March 22 2011, 18:04:43 UTC
спасибо!

Reply


crescent_dr March 16 2011, 13:30:45 UTC
Сьогоднi мусiла бути дома, чекати на сантехнiка. Вирiшила приготувати скони. Маэш рацiю - варто вiдразу робити двi порцii. Дуже смачнi, пухнастi, крихкi. Я ще добавила трошки горiхiв. Правда, молока використала трохи бiльше.
Менi здаэться, скони iдеальнi для святкового снiданку. Наступного разу попробую приготувати з яблуками.

Reply

smakuje March 18 2011, 18:29:10 UTC
Рада, що сподобались! а з яблуками--то ідея!

Reply


marusyna April 27 2011, 16:38:03 UTC
Дівчатка скони бажано не готувати із свіжими фруктами, лишень сушеними. У нас це основна страва на сніданок і ніколи вони не готуються з свіжими ягодами або фруктами, лишень сушеними. Сушені заберуть в тіста лишню вологу і булочки будуть пухкі і такі, як то кажуть слойоні.
Я найбільше люблю з помаранчею і сушеною чорницею. Мням!

Доречі, чому не піднялись. Тісті НЕ МОЖНА вимішувати до кінця. Його треба дуже легенько перемішати і чим поменше рухати його руками. Порошку до печива, ака розпушувач, можна дати більше але не можна його заміняти содою, бо в переписі не достатньо кислоти який виступить каталізатором для соди. Молоко соду не погасить, отже скони не виростуть. Тому якщо в перепис іде молоко, то лишень розпушувач.

Reply

smakuje April 27 2011, 20:31:26 UTC
Дякую, Марусечко. Буду їх повторювати не раз!

Reply


Leave a comment

Up