Хліб без замісу

Sep 13, 2010 16:07

У мене смачний хліб без замісу
дуже швидко і практично, а крім того смачно, гарний м'якуш, м'яка шкоринка.



3 скл. теплої води
10 грамів пресованих дріжджів
1ст.л. солі
1-2 столові ложки цукру
4 столові ложки олії
5 скл. пшеничного борошна
1 скл. житнього борошна

Розчинити дріжджі у воді у великій 5-ти літровій посудині,  додати сіль і цукор, далі олію, і по одній склянці засипаемо борошно і перемішуемо до однорідності. Все. Тісто не вимішувати! Закрити кришкою з отворами і покласти на дві години відпочивати в тепле місце. А далі помістити в холодильник на ніч (може зберігатися до 7 днів в холодильнику). Коли потрібно пекти хліб, виймаємо, формуємо буханець. В мене сьогодні з 1/3 того тіста вийшов хлібчик у подовгастій формі.
Ставимо на розстоювання - години півтори-дві і потім в гарячу духовку.
Під час випічки хлюпнула 1/2 скл. води на нижнє деко.
Пекти перші 15 хвилин на максимумі ( 240 С), потім знизити температуру на 200 С і допікати ще хвилин 15.
За рецепт вдячна dreamfood.com.ua/forum/topic_39/6#post-25082

хліб без замісу

Previous post Next post
Up