Hang on

Jul 31, 2007 18:24

Blabla )

Leave a comment

Comments 18

sofagakk July 31 2007, 18:44:48 UTC
Jeg tror ikke jeg er så i stand til å lese akkurat nå. Jeg ser bokstavene og ordene, men fatter ikke hva de betyr sammen. Hjernen min er litt på ferie. Men det alt som er on the bright side er fint, synes jeg. Man burde tenke mest på det.

Reply


nazguruloki July 31 2007, 21:11:18 UTC
Alle mennesker vet dette, men av og til er det greit med påminnelser: utsetter man seg selv for negative tanker, så er det riktig og rettferdig at man har noen å dele dem med. Og her begynner litt av min egen teori: først når man klarer å slutte å bry seg selv med ting man en gang så som negative, så kan man med rett være i stand til å spare omverdenen for det. Noen ting kan glemmes, andre kan ses med andre øyne. Og det er da man virkelig vinner.

For de tingene som ikke kan helbredes nøyaktig så lett, så finnes det også allmenn viten, og her ønsker jeg å dra inn litt matematikk for å demonstrere:

Glede*2 > To gleder
Sorg/2 < En halv sorg ( ... )

Reply

27desember83 August 1 2007, 09:10:36 UTC
Det med å se glede som standard istedenfor sorg; det er noe jeg har helt glemt. Eller bare ikke skjønt. Jeg vet jeg gikk gjennom mange år der jeg tenkte nettop slik du sier; at verden var igrunn trist og fæl, men at av og til hadde jeg nesten fått i meg noe som gjorde at alt virket fint.. iallefall en stakket stund.

Litt usikker på om jeg klarer å gi noen mening nå. Men du fikk meg iallefall til å innse at normalen min har forandret seg, og at det er derfor jeg har det så mye bedre :)

Reply

sikksakk August 1 2007, 09:30:45 UTC
Jeg er uenig. Jeg syns det er dårlig gjort å fortelle andre om mine så ekstremt negative tanker at de går rundt og bekymrer seg og selv blir triste. Det er toppen av egoisme ( ... )

Reply

katusj August 1 2007, 12:39:05 UTC
Delt glede er dobbelt glede, delt sorg er halv sorg. Trur eg det er meint her, eg les i alle fall det ordtak ut av formelen. Trur ein tysk forfattar frå 1800-talet har fått æra for det.

Ingenting kan trylle vekk negative tankar eller dei situasjonane som skapar negative tankar, dei er jo faktisk ein del av livet. Men det går an å prøve å gjere det beste ut av ein kvar situasjon, også dei skikkelig dårlege. Trur eg. Og av og til kan det komme mykje fint ut av samtalene om negative tankar. Ein kan komme nærmare eit anna menneske. Ein kan sjå verda frå ein anna synsvinkel. Ein kan få trøst. Bekreftelse. Av og til kan det vere det beste ein kan gjere. Andre gongar, når alt allereie er sagt, alle gode råd allereie er prøvd vil det oftast vere mest hensiktsmessig å unngå å dyrke kjensla av medynk, men heller prøve å sjå kva ein kan gjere for å få det bittelitt betre.

Reply


Leave a comment

Up