Tordenskjold & Kold

Feb 04, 2016 00:12

image Click to view



Noen som har noen tanker angående dette her?
Ser ut til å ligge et par mil til venstre for historisk korekt, men det kan jo være underholdene for det.

film

Leave a comment

Comments 6

eve_n_furter February 3 2016, 23:30:46 UTC
Jeg har bare såvidt hørt om den (tror det var oneiriad som skreiv en anmeldelse på egen journal(?)), men den havnet umiddelbart på "må se"-lista. Og historiske detaljer, historiske schmetaljer: historien om Tordenskiold har vel aldri vært plaget av sånt før. ;)

Reply

di_daydreamer February 3 2016, 23:39:40 UTC
Det er jo helt klart. Var vel hobbyen til mange og dikte opp nye myter om Tordenskjold vil jeg tro. :) Den ligger på min "må se"-liste også, litt historisk tullball sier jeg ikke nei takk til.

Hva slags level av shipper er jeg hvis jeg ender opp med og shippe Tordenskjold/Kold? xD

Reply


oneiriad February 4 2016, 16:23:08 UTC
Et par mil til venstre er vist at underdrive - filmen er meget bevidst anakronistisk. Dialogen er moderne, og der er elementer som at Tordenskjold er blevet mere eller mindre tvunget af sin kammertjener til at gå til en hvis Dr. Mabuse, som mere eller mindre er ved at opfinde psykologien et par århundreder før tid...

Jeg kan li' den. Det er ikke et period drama som sådan (selvom den ser sådan ud og jeg virkelig længes efter nogle pæne gifsets), mere en komisk tragedie/roadmovie med fokus på en lettere fucked up Tordenskjold, som ikke kan finde sig til rette i freden og drukner sine længsler efter søkrig i god gammeldags druk og hor, mens hans venner prøver at trække ham op igen. Og når Tordenskjold spilles af Jakob Oftebro er det ikke så dårligt.

Advarsel: nøgenhed, vold, blod, voldtægt, og masser af anakronismer.

Reply

di_daydreamer February 4 2016, 17:15:24 UTC
Jeg er ikke så plaget av det når det er stort sett bevist anakronistisk, det kan ofte gjøre det morsomt.

Et forsøk på å redde en fucked up Tordenskjold er en grei historie sådan. Det var jo et problem for mange og finne seg til rette igjen i fredstid. Og utifra det jeg har lest om Tordenskjold, så virket han som et kar som trivdes best når han kunne utkjempe sjøslag.

Reply


mar_komi March 23 2016, 15:53:09 UTC
Vel, jeg fant ut at Tordenskiold og Sabeltann var samtidige, og da MÅ jeg jo ha det gøy med det. Så denne må nok på lista mi, ja.

Reply

di_daydreamer March 23 2016, 16:43:29 UTC
Da har du ikke noe valg da ;)

Reply


Leave a comment

Up