Artikkel - Helge Ridderstrøm: "Fanfiksjon"

Aug 19, 2013 15:42

Fra "Bibliotekarstudentens nettleksikon om litteratur og medier" - "Fanfiksjon" av Helge Ridderstrøm (førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus) Sist oppdatert 05.06.13. 8 sider pluss ordlister.

Ridderstrøms artikkel er noe av det bedre jeg har lest av om fanfiksjon på skandinavisk. Jeg har lest en tidligere versjon som jeg syntes var for ( Read more... )

diskusjon, linker, fiksjon

Leave a comment

Comments 3

oneiriad August 19 2013, 17:22:09 UTC
Er de danske fans simpelthen for dovne og for lidt eventyrlystne til at afprøve de hjemlige forfattere?"Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men jeg afprøver da jævnligt de hjemlige forfattere - der er bare lige det, at hvis jeg skal afprøve en forfatter, så sker det sædvanligvis via biblioteket. Og selvom der da har været nogle okay oplevelser i den seneste bølge af fantastisk dansk fiktion, så har der desværre endnu ikke været nogle, som faldt så meget i min smag at jeg bare måtte eje dem - men det hjælper så heller ikke ligefrem at ( ... )

Reply


verdande_mi August 19 2013, 20:25:27 UTC
Takk for lenker :) Jeg skal ta både Ridderstrøm og Pughs i bedre øyesyn når jeg har tid til å lese tekstene grundigere enn nå. Jeg syns det er et veldig spennende tema!

Reply


di_daydreamer August 25 2013, 19:58:57 UTC
Uten tvil en av bedre skandinaviske tekster om fanfiksjon. Var ikke noe av den kleine "Hva er dette for noe, og hvordan kan jeg få det til å høres verre ut enn det det er" tonen.

synes noen av de ordforklaringen var litt pussige og ukjente, men ellers bra.

Reply


Leave a comment

Up